Srbija, 021: Efikasne baze podataka klijenata i korisnika/ca za veću monetizaciju reklama

min za čitanje

021, multiplatformska medijska kuća iz Novog Sada, ima za cilj da poveća svoj prihod omogućavanjem boljeg planiranja, poboljšane koordinacije i efikasnije komunikacije sa klijentima razvojem baze podataka poslovnih klijenata.

„Uvođenjem novog softvera lista potencijalnih klijenata je udvostručena“, ističu iz 021 i dodaju da je kao rezultat novog pristupa „strategija prodaje ažurirana u skladu sa dobijenim podacima; uspostavlja se efikasnija kontrola prodajnih procesa kroz poboljšane interne procedure; a u pripremi je adekvatna marketinška strategija sa ciljevima i indikatorima evaluacije.”

Pored nove baze klijenata, 021 je implementirao i alat za izvještavanje o angažovanim građanima (ECR), online upitnik koji građanima/kama daje priliku da predlažu teme, daju dokumente i izjave. U upitniku pod nazivom Budi urednik 021.rs, distribuiranom u septembru na svim dostupnim 021 platformama, zamolili su publiku da istakne svoje potrebe i interesovanja.

„Zahvaljujući ECR alatu 021.rs je postao kanal komunikacije između građana i lokalne vlasti. Ova suradnja je bila izuzetno efikasna u vezi sa lokalnim pitanjima kao što su sječa drva i divlje deponije, između ostalog”, kažu iz 021 dodajući da je “primjetno povećanje uključenosti lokalne zajednice”.

021, osnovan prije 23 godine, sastoji se od radija i web portala, kao glavnog kanala komunikacije, i kafea pod nazivom Radio Cafe, sporednog poslovnog poduhvata osnovanog kako bi svojim prihodima od neosnovne djelatnosti podržavala nezavisnost ove medijske kuće.

„Projekat Media for All ispunio je naša očekivanja. Kao rezultat toga, očekujemo povećanje prodaje oglašavanja i bolju komunikaciju sa našom publikom”, kažu iz 021.

021 je jedan od 16 medija iz Srbije koje su dio grant šeme za razvoj poslovanja Media for All. Projekat finansira Vlada Velike Britanije, a sprovode ga British Council, Thomson Foundation, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku, radio, televizija i čak internet u 20. veku. To je tehnologija koja će trajno preoblikovati društvo. Za mnoge od nas, AI znači sve što smo naučili iz više distopijskih filmova (2001: Odiseja u svemiru, Terminator, Matrix, Blade Runner, …).

Teme:

Poslednji Članci:

Upravljanje obećanjima i opasnostima veštačke inteligencije: Šta svaki medijski profesionalac treba da zna o ChatGPT-u
Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku,
Generacija Z želi sadržaj koji je činjeničan, zanimljiv i lako razumljiv: Glavni urednik popularnog slovačkog medijskog portala deli svoja saznanja
REFRESHER je popularni onlajn medijski portal koji piše o vestima i životnim temama koje privlače mladu publiku. Pokrenut kao srednjoškolski
Otkrij trik: Kako razgovarati sa veb programerima o (re)dizajnu vašeg medijskog sajta
Rad na sajtu za vaš biznis može biti jednako uzbudljiv i zastrašujuć. Uzbudljiv, jer vam omogućava da iskoristite nove tehnologije
Kako će ChatGPT promeniti novinarstvo i medije?
Zamolila sam ChatGPT da napiše ovaj članak umesto mene. Naravno da jesam. Pitala sam i preformulisala pitanja kako bih dobila