Srbija, Magločistač: From zero to hero

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

maglocistac

Subotički portal Magločistač, koji dobija podršku ‘Media for All’ projekta, u svega četiri meseca uspeo je značajno unaprediti svoje sadržaje, povećati publiku i monetizovati svoje medijske aktivnosti u skladu sa biznis planom. Proširen je tim koji radi za portal, uvedeni su novi formati – poput redovnih Instagram priča, podcasta i video sadržaja, a uvedena je i ustaljena praksa promocije sadržaja na društvenim mrežama, za šta ranije nije bilo budžeta. 

Neki od značajnijih rezultata ove intervencije:

  • Učešće sopstvene produkcije je povećano sa 36% u martu 2021. na 52% u julu 2021,
  • Za prva tri meseca implementacije granta (april - jun) broj posetilaca povećan je za preko 55 %,
  • U istom periodu broj pregleda stranica povećao se za 24 % u odnosu na tromesečni period pre implementacije granta,
  • Udvostručen je broj pratilaca na društvenim mrežama,
  • Nakon četiri meseca portal je zaradio 70 % sredstava koja su zacrtana za 12-mesečni period, i to na osnovu medijskih partnerstava sa nevladinim organizacijama.

“Kada je produkcija u pitanju, ovde moram napomenuti da se ne radi o tzv. praćenju rada lokalne samouprave i dnevnoj informativi koju diktiraju događaji uglavnom propagandnog karaktera, već o temama koje mi na nivou redakcije, a sve češće i na sugestije čitalačke zajednice, delegiramo kao one od javnog interesa”, istakla je Mirana Dmitrović, urednica portala. 

Do kraja implementacije granta, Magločistač će se fokusirati na donacije čitalačke zajednice, uz prateću kampanju, a vrhunac će biti početkom 2022. godine kada će organizovati crowdfunding kampanju sa ciljem da se prikupe sredstva za nedostajuću tehničku opremu za podcast i MoJo sadržaje.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Post Author
U okviru projekta „Media for All“, RTV Teuta iz Ulcinja ispunila je sve zacrtane ciljeve – povećanje broja korisnika/poseta/pretplatnika, kreiranje novog dvojezičnog sajta, uvođenje striminga uživo, onlajn aplikacije i povećanje publike u dijaspori. Zahvaljujući holističkom i multiplatformskom pristupu, uz novouvedeni veb-sajt i aplikaciju, RTV Teuta beleži konstantno povećanje gledanosti na svim digitalnim platformama. „Statistički podaci pokazuju značajno povećanje vidljivosti,

Teme:

Poslednji Članci:

maj 13
U okviru projekta „Media for All“, RTV Teuta iz Ulcinja ispunila je sve zacrtane ciljeve – povećanje broja korisnika/poseta/pretplatnika, kreiranje
maj 9
Prije malo više od jedne godine, u oktobru 2020. Google je pustio u opticaj novu verziju Google analitike pod imenom
maj 6
RTV Slon je svojim jedinstvenim poslovnim planom fokusiran na ogromnu dijasporu tuzlanske regije koja živi pretežno u evropskim zemljama. Naime,
maj 4
Zastupljenost žena u medijskom sadržaju, prema istraživanjima u svim zemljama regiona, značajno je manja u odnosu na muškarce, a to