Автор

Таа е универзитетска професорка, етаблирана научничка, менторка и консултантка ориентирана кон маркетинг со одлична евиденција во врска со медиумската индустрија. Таа е специјализирана за маркетинг, меѓународен бизнис и развој на индустриски стандарди во доменот на медиумскиот бизнис и поддршка на професионални медиумски здруженија и медиуми за развој на деловни капацитети. Таа порано работеше со Здружението на медиуми во Србија, СМС проектот на УСАИД и главните играчи во индустријата на српскиот пазар (издавачи, агенции за маркетинг и купување медиуми, рекламни) за развој на индустриски стандарди/пазарна валута во доменот на мерење на медиумите.

 1

Ви се чини ли дека терминот „маркетинг“ некако се споменува скоро секој ден? Го користат новинари, аналитичари, економисти, експерти