Autor/e

Miloš Stanić

Millosh Staniq është ish gazetar, fitues i disa çmimeve. Ka interes mbi teknologjitë e reja, dhe prej disa viteve punon në pikëtakimin midis gazetarisë dhe teknologjisë, në startupin teknologjik Smartocto, ku merret me strategjinë dhe punën me klientët. Para se të bashkohej me ekipin e Smartocto, prodhuesi kryesor evropian i mjeteve analitike për mediat digjitale, Millosh punoi si gazetar i “Blic” për disa vite. Gjatë karrierës së tij gazetareske, ka bashkëpunuar me Qendrën Kërkimore dhe Analitike të Vojvodinës të Shoqatës së Pavarur të Gazetarëve të Vojvodinës, dhe gjithashtu është angazhuar në projekte për KRIK dhe BIRN. Është fitues i Bursës Ballkanike për Gazetari Ekselente (Balkans Fellowship for Journalistic Excellence), si dhe për tekstin e shkruar gjatë fellowshipit iu akordua Çmimi i Bashkimit Evropian për Gazetarinë Hulumtuese në Serbi, në vitin 2019.

Numri i artikujve: 1

"; jQuery(this).append(slajderString); }); jQuery(document).ready(function(){ reflowResourceColumns(); fixDownloads(); jQuery(".flexslajder").flexslider({ animation:"slide", slideshow:"false", touch:"true", minItems:1, maxItems:2, itemWidth:295, itemMargin:11, animationSpeed:500, directionNav:false, controlNav:false, animationLoop:true, slideshow: false });}); jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".equalize").each(function(){ var maxh=0; jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ if(jQuery(this).height()>maxh) maxh=jQuery(this).height(); }); jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ jQuery(this).css("height",maxh+"px"); }); }); }); jQuery(window).resize(function() { fitBigAlicorn(); var vpw = (screen.width>=768)?'1280':'device-width'; jQuery("head").append(''); }); jQuery(document).ready(function(){fitBigAlicorn();}) jQuery(".elementor-search-form--icon-search").click(function(){jQuery(this).addClass("focus"); jQuery(".elementor-search-form__input",this).focus(); }); jQuery(".wpml-ls-touch-device").click(function(){jQuery(this).addClass("focus");}); jQuery(".wpml-ls-touch-device, .elementor-search-form--icon-search").mouseleave(function(){jQuery(this).removeClass("focus");});