Bosna i Hercegovina, Tacno.net: Predstavljamo nove i atraktivne formate

min za čitanje

Mostarski web portal Tacno.net započeo je s proizvodnjom podcasta i kratkih video priča kako bi obogatio svoj sadržaj i unaprijedio društvene mreže. Ove aktivnosti samo su dio poslovnog plana Tacno.net-a koji je višeslojan i fokusiran je na nekoliko isprepletenih segmenata – ujednačavanje prisutnosti na društvenim mrežama, obogaćivanje njihovog sadržaja te pokretanje online prodavnice i online knjižare.

Do sada su prve dvije aktivnosti u potpunosti provedene, dok je posljednja, tj. online knjižara/web trgovina, u završnoj fazi. Tacno.net objašnjava da obogaćivanjem sadržaja web stranice žele potaknuti rast publike i veći angažman na svojim platformama društvenih medija i web portalu.

“Budući da video priče i podkasti po svojoj prirodi više angažiraju publiku od tradicionalnih načina izvještavanja, koristit ćemo ih za izradu sadržaja koji je raznolik i koji je povezan sa svim građanima/kama Bosne i Hercegovine. Teme koje želimo obraditi ticat će se manjinskih skupina u našoj zemlji, ekologije i zelenih politika, ravnopravnosti spolova”, objasnila je Maša Galić iz Tacno.neta.

Stvaranje snažne i predane zajednice znači da Tacno.net, ako je potrebno, može računati na publiku koja će poduprijeti njihov rad u budućnosti donacijama.

Tacno.net je primjer medija vođenog misijom i ideologijom. Dio su Centra za kritičko mišljenje Mostar (CCM), nevladine, neprofitne i nestranačke udruge, osnovane 2011. godine sa svrhom izgradnje kulture ljudskih prava i kritičkog mišljenja. Udrugu je osnovala skupina nezavisnih novinara/ki, književnika/ca i građanskih aktivista/ica.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos