Bosna i Hercegovina, Tacno.net: Predstavljamo nove i atraktivne formate

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

Mostarski web portal Tacno.net započeo je s proizvodnjom podcasta i kratkih video priča kako bi obogatio svoj sadržaj i unaprijedio društvene mreže. Ove aktivnosti samo su dio poslovnog plana Tacno.net-a koji je višeslojan i fokusiran je na nekoliko isprepletenih segmenata – ujednačavanje prisutnosti na društvenim mrežama, obogaćivanje njihovog sadržaja te pokretanje online prodavnice i online knjižare.

Do sada su prve dvije aktivnosti u potpunosti provedene, dok je posljednja, tj. online knjižara/web trgovina, u završnoj fazi. Tacno.net objašnjava da obogaćivanjem sadržaja web stranice žele potaknuti rast publike i veći angažman na svojim platformama društvenih medija i web portalu.

“Budući da video priče i podkasti po svojoj prirodi više angažiraju publiku od tradicionalnih načina izvještavanja, koristit ćemo ih za izradu sadržaja koji je raznolik i koji je povezan sa svim građanima/kama Bosne i Hercegovine. Teme koje želimo obraditi ticat će se manjinskih skupina u našoj zemlji, ekologije i zelenih politika, ravnopravnosti spolova”, objasnila je Maša Galić iz Tacno.neta.

Stvaranje snažne i predane zajednice znači da Tacno.net, ako je potrebno, može računati na publiku koja će poduprijeti njihov rad u budućnosti donacijama.

Tacno.net je primjer medija vođenog misijom i ideologijom. Dio su Centra za kritičko mišljenje Mostar (CCM), nevladine, neprofitne i nestranačke udruge, osnovane 2011. godine sa svrhom izgradnje kulture ljudskih prava i kritičkog mišljenja. Udrugu je osnovala skupina nezavisnih novinara/ki, književnika/ca i građanskih aktivista/ica.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne