Crna Gora, Radio Titograd: Nova web stranica za peti rođendan

min za čitanje

Radio-Titograd

Radio Titograd obilježio je ove sedmice dva velika dostignuća – svoj peti rođendan i pokretanje nove web stranice. Dana 13. jula 2016. godine oko 19 sati, radio je počeo da emituje program po prvi put. Božo Bulatović, izvršni direktor Radio Titograda, dobro se sjeća tog dana.

"Naš program smo započeli pjesmom legendarnog Miladina Šobića",

izjavio je Bulatović dodajući da je Radio Titograd od samih početaka priznat kao profesionalni medij koji ima za cilj podržati kvalitetnu muziku.

Program se emituje na 101,1 Mhz i signalom pokriva Podgoricu, Danilovgrad, Spuž i Cetinje.

Osim radijskih talasa, ovaj medij je prisutan i na internetu. Radio program se emituje i na web stranici, što ga čini pristupačnim za ljude širom svijeta. S obzirom na to, kroz projekat "Media for All", Radio Titograd dobio je novu, potpuno redizajniranu i svježu web stranicu.

"Naša analitike pokazuje da imamo čitaoce/teljice i slušaoce/teljice u 34 zemlje. Ovo je ogroman uspjeh za mali medij. Također, još jedna ključna osobina naše nove web stranice je činjenica da je ona po prvi put potpuno dostupna za ljude sa umanjenim sposobnostima vidnog sistema,"

kaže Bulatović.

Prije nego što je web stranica bila redizajnirana, broj dnevnih posjeta bio je između jedne i dvije hiljade, a očekuje se da će sad taj broj porasti.

Sljedeći cilj Radio Titograda je proizvodnja video materijala i priča u saradnji sa TV Titograd.

Radio Titograd je dio programa "Media for All", projekat Vlade Ujedinjenog Kraljevstva koji implementira British Council u partnerstvu s BIRN-om, INTRAC-om i Thomson Fondacijom. "Media for All" podržava medije širom zapadnog Balkana, pružajući stručno mentorstvo, obuku i finansijsku podršku za uključivanje i isporuku raznolikog spektra sadržaja namjenjenog svim građanima/kama.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku, radio, televizija i čak internet u 20. veku. To je tehnologija koja će trajno preoblikovati društvo. Za mnoge od nas, AI znači sve što smo naučili iz više distopijskih filmova (2001: Odiseja u svemiru, Terminator, Matrix, Blade Runner, …).

Teme:

Poslednji Članci:

Upravljanje obećanjima i opasnostima veštačke inteligencije: Šta svaki medijski profesionalac treba da zna o ChatGPT-u
Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku,
Generacija Z želi sadržaj koji je činjeničan, zanimljiv i lako razumljiv: Glavni urednik popularnog slovačkog medijskog portala deli svoja saznanja
REFRESHER je popularni onlajn medijski portal koji piše o vestima i životnim temama koje privlače mladu publiku. Pokrenut kao srednjoškolski
Otkrij trik: Kako razgovarati sa veb programerima o (re)dizajnu vašeg medijskog sajta
Rad na sajtu za vaš biznis može biti jednako uzbudljiv i zastrašujuć. Uzbudljiv, jer vam omogućava da iskoristite nove tehnologije
Kako će ChatGPT promeniti novinarstvo i medije?
Zamolila sam ChatGPT da napiše ovaj članak umesto mene. Naravno da jesam. Pitala sam i preformulisala pitanja kako bih dobila