Crna Gora, Radio Titograd: Nova web stranica za peti rođendan

min za čitanje

Radio-Titograd

Radio Titograd obilježio je ove sedmice dva velika dostignuća – svoj peti rođendan i pokretanje nove web stranice. Dana 13. jula 2016. godine oko 19 sati, radio je počeo da emituje program po prvi put. Božo Bulatović, izvršni direktor Radio Titograda, dobro se sjeća tog dana.

"Naš program smo započeli pjesmom legendarnog Miladina Šobića",

izjavio je Bulatović dodajući da je Radio Titograd od samih početaka priznat kao profesionalni medij koji ima za cilj podržati kvalitetnu muziku.

Program se emituje na 101,1 Mhz i signalom pokriva Podgoricu, Danilovgrad, Spuž i Cetinje.

Osim radijskih talasa, ovaj medij je prisutan i na internetu. Radio program se emituje i na web stranici, što ga čini pristupačnim za ljude širom svijeta. S obzirom na to, kroz projekat "Media for All", Radio Titograd dobio je novu, potpuno redizajniranu i svježu web stranicu.

"Naša analitike pokazuje da imamo čitaoce/teljice i slušaoce/teljice u 34 zemlje. Ovo je ogroman uspjeh za mali medij. Također, još jedna ključna osobina naše nove web stranice je činjenica da je ona po prvi put potpuno dostupna za ljude sa umanjenim sposobnostima vidnog sistema,"

kaže Bulatović.

Prije nego što je web stranica bila redizajnirana, broj dnevnih posjeta bio je između jedne i dvije hiljade, a očekuje se da će sad taj broj porasti.

Sljedeći cilj Radio Titograda je proizvodnja video materijala i priča u saradnji sa TV Titograd.

Radio Titograd je dio programa "Media for All", projekat Vlade Ujedinjenog Kraljevstva koji implementira British Council u partnerstvu s BIRN-om, INTRAC-om i Thomson Fondacijom. "Media for All" podržava medije širom zapadnog Balkana, pružajući stručno mentorstvo, obuku i finansijsku podršku za uključivanje i isporuku raznolikog spektra sadržaja namjenjenog svim građanima/kama.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos