Crna Gora, Radio Titograd: Nova web stranica za peti rođendan

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

Radio-Titograd

Radio Titograd obilježio je ove sedmice dva velika dostignuća – svoj peti rođendan i pokretanje nove web stranice. Dana 13. jula 2016. godine oko 19 sati, radio je počeo da emituje program po prvi put. Božo Bulatović, izvršni direktor Radio Titograda, dobro se sjeća tog dana.

"Naš program smo započeli pjesmom legendarnog Miladina Šobića",

izjavio je Bulatović dodajući da je Radio Titograd od samih početaka priznat kao profesionalni medij koji ima za cilj podržati kvalitetnu muziku.

Program se emituje na 101,1 Mhz i signalom pokriva Podgoricu, Danilovgrad, Spuž i Cetinje.

Osim radijskih talasa, ovaj medij je prisutan i na internetu. Radio program se emituje i na web stranici, što ga čini pristupačnim za ljude širom svijeta. S obzirom na to, kroz projekat "Media for All", Radio Titograd dobio je novu, potpuno redizajniranu i svježu web stranicu.

"Naša analitike pokazuje da imamo čitaoce/teljice i slušaoce/teljice u 34 zemlje. Ovo je ogroman uspjeh za mali medij. Također, još jedna ključna osobina naše nove web stranice je činjenica da je ona po prvi put potpuno dostupna za ljude sa umanjenim sposobnostima vidnog sistema,"

kaže Bulatović.

Prije nego što je web stranica bila redizajnirana, broj dnevnih posjeta bio je između jedne i dvije hiljade, a očekuje se da će sad taj broj porasti.

Sljedeći cilj Radio Titograda je proizvodnja video materijala i priča u saradnji sa TV Titograd.

Radio Titograd je dio programa "Media for All", projekat Vlade Ujedinjenog Kraljevstva koji implementira British Council u partnerstvu s BIRN-om, INTRAC-om i Thomson Fondacijom. "Media for All" podržava medije širom zapadnog Balkana, pružajući stručno mentorstvo, obuku i finansijsku podršku za uključivanje i isporuku raznolikog spektra sadržaja namjenjenog svim građanima/kama.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne