Crnogorska TV Teuta: Usklađena s modernim multiplatformskim novinarstvom

min za čitanje

TeutaTV

Zahvaljujući holističkom i multiplatformskom pristupu RTV Teuta iz Ulcinja bilježi konstantan porast publike na svojim digitalnim platformama. „Svi statistički podaci pokazuju značajno povećanje vidljivosti, gledanosti i angažmana publike na svim digitalnim kanalima“, rekla je izvršna direktorica TV Teuta Ilmira Lika.

Podaci pokazuju da su u posljednjih šest mjeseci, od početka projekta, na YouTube kanalu dobili 1500 novih pretplatnika. Zahvaljujući tome, po prvi put ostvaruju prihod od videozapisa na YouTubeu. Facebook podaci pokazuju povećanje broja pratilaca za 50%, dok je doseg stranice porastao za nevjerovatnih 184%. Doseg stranice TV Teuta na Instagramu povećan je za nevjerovatnih 418%.

“Prije implementacije projekta nismo imali jasnu i stratešku viziju u vezi sa svojim stranicama na društvenim medijima. Zahvaljujući bliskoj saradnji sa stručnjacima na projektu, uspjeli smo povećati svoju vidljivost i privući više publike”, rekla je Lika.

Ova postignuća rezultat su nekoliko faktora. Ključna je podrška prilagođena poslovnom planiranju i multiplatformskom novinarstvu. Zahvaljujući tome, TV Teuta se danas fokusira na prenose uživo i stalno obogaćuje web stranicu i stranice društvenih medija kvalitetnim sadržajem na dnevnoj bazi. Posebnu pažnju posvećuju dijaspori proizvodeći dokumentarne filmove koji se fokusiraju na njihove potrebe.

„Naša ideja je formiranje modernog dvojezičnog web portala. Sastavni dio web portala bila bi aplikacija putem koje bi naši gledaoci i slušaoci mogli pratiti naš TV i radio program na internetu, bilo da se nalaze u Crnoj Gori ili bilo gdje drugdje u svijetu (ljudi iz Crne Gore koji žive u inostranstvu, oni koji putuju, i sve ostale zainteresovane osobe)”, rekla je Lika.

Ova nova web stranica i aplikacija, zajedno sa strateškim pristupom multiplatformskom novinarstvu, trebali bi dodatno povećati pozitivan trend. RTV Teuta je osnovana 2003. godine i prva je dvojezična stanica u Crnoj Gori koja emituje program na albanskom i crnogorskom jeziku.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos