Crnogorska TV Teuta: Usklađena s modernim multiplatformskim novinarstvom

min za čitanje

TeutaTV

Zahvaljujući holističkom i multiplatformskom pristupu RTV Teuta iz Ulcinja bilježi konstantan porast publike na svojim digitalnim platformama. „Svi statistički podaci pokazuju značajno povećanje vidljivosti, gledanosti i angažmana publike na svim digitalnim kanalima“, rekla je izvršna direktorica TV Teuta Ilmira Lika.

Podaci pokazuju da su u posljednjih šest mjeseci, od početka projekta, na YouTube kanalu dobili 1500 novih pretplatnika. Zahvaljujući tome, po prvi put ostvaruju prihod od videozapisa na YouTubeu. Facebook podaci pokazuju povećanje broja pratilaca za 50%, dok je doseg stranice porastao za nevjerovatnih 184%. Doseg stranice TV Teuta na Instagramu povećan je za nevjerovatnih 418%.

“Prije implementacije projekta nismo imali jasnu i stratešku viziju u vezi sa svojim stranicama na društvenim medijima. Zahvaljujući bliskoj saradnji sa stručnjacima na projektu, uspjeli smo povećati svoju vidljivost i privući više publike”, rekla je Lika.

Ova postignuća rezultat su nekoliko faktora. Ključna je podrška prilagođena poslovnom planiranju i multiplatformskom novinarstvu. Zahvaljujući tome, TV Teuta se danas fokusira na prenose uživo i stalno obogaćuje web stranicu i stranice društvenih medija kvalitetnim sadržajem na dnevnoj bazi. Posebnu pažnju posvećuju dijaspori proizvodeći dokumentarne filmove koji se fokusiraju na njihove potrebe.

„Naša ideja je formiranje modernog dvojezičnog web portala. Sastavni dio web portala bila bi aplikacija putem koje bi naši gledaoci i slušaoci mogli pratiti naš TV i radio program na internetu, bilo da se nalaze u Crnoj Gori ili bilo gdje drugdje u svijetu (ljudi iz Crne Gore koji žive u inostranstvu, oni koji putuju, i sve ostale zainteresovane osobe)”, rekla je Lika.

Ova nova web stranica i aplikacija, zajedno sa strateškim pristupom multiplatformskom novinarstvu, trebali bi dodatno povećati pozitivan trend. RTV Teuta je osnovana 2003. godine i prva je dvojezična stanica u Crnoj Gori koja emituje program na albanskom i crnogorskom jeziku.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku, radio, televizija i čak internet u 20. veku. To je tehnologija koja će trajno preoblikovati društvo. Za mnoge od nas, AI znači sve što smo naučili iz više distopijskih filmova (2001: Odiseja u svemiru, Terminator, Matrix, Blade Runner, …).

Teme:

Poslednji Članci:

Upravljanje obećanjima i opasnostima veštačke inteligencije: Šta svaki medijski profesionalac treba da zna o ChatGPT-u
Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku,
Generacija Z želi sadržaj koji je činjeničan, zanimljiv i lako razumljiv: Glavni urednik popularnog slovačkog medijskog portala deli svoja saznanja
REFRESHER je popularni onlajn medijski portal koji piše o vestima i životnim temama koje privlače mladu publiku. Pokrenut kao srednjoškolski
Otkrij trik: Kako razgovarati sa veb programerima o (re)dizajnu vašeg medijskog sajta
Rad na sajtu za vaš biznis može biti jednako uzbudljiv i zastrašujuć. Uzbudljiv, jer vam omogućava da iskoristite nove tehnologije
Kako će ChatGPT promeniti novinarstvo i medije?
Zamolila sam ChatGPT da napiše ovaj članak umesto mene. Naravno da jesam. Pitala sam i preformulisala pitanja kako bih dobila