Crna Gora, RTV Pljevlja: Prekogranična saradnja kroz oko kamere

min za čitanje

RTV-Pljevlja

“Život bez granica” naziv je serijala zanimljivih video priča sa kojima RTV Pljevlja, regionalni javni medijski servis sa sjevera Crne Gore, učestvuje u projektu ‘Mediji za sve’. Namjera ovog medija je da približi ljude i lokalne zajednice iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije kroz uspostavljanje mreže saradnika i razmjenu sadržaja i informacija.

Prvo video priča posvećena Žabljaku objavljena je 11 juna, dok tematizira još jedno lokalnu zajednicu iz CG, Pljevlja. U planu je produkcija deset emisija, koje će biti objavljivane mjesečnom dinamikom.

“Reakcije nakon prve dvije epizode su pozitivne,” rekao je Dejan Miličić sa RTV Pljevlja dodavši kako su i građani i lokalne institucije nakon objavljivanja video priča vrlo pozitivno reagovale na njih. Čak su se određene građanke i građani Žabljaka upitale zbog čega njihove kuće ili objekti nisu snimljene i prikazane u toj epizodi.

Serijal će tematizirati po tri lokalne zajednice u svakoj od targetiranih zemalja. U Crnoj Gori su to Žabljak, Pljevlja i Rožaje (autorica epozoda biće Dragana Đurišić), iz Srbije su to Prijepolje, Priboj i Zlatibor (autor je Milo Džaković), i iz BiH su Foča, Višegrad, i Sarajevo (autor je Alen Džakić).

RTV Pljevlja su javni medijski servis kojeg je 2005 uspostavila Skupština opštine Pljevlja, sa ciljem da obavlja ulogu regionalnog informtivnog servisa na sjeveru Crne Gore.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Teme:

Poslednji Članci:

Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos
Kako su priče o aktivizmu i ljudskim pravima dospele do najčitanijih portala u BiH?
Većina zaposlenih u neprofitnom sektoru se često suočava sa sličnom frustracijom - zašto teme kojima se bave, a rezultati koje