Crna Gora, RTV Pljevlja: Prekogranična saradnja kroz oko kamere

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

RTV-Pljevlja

“Život bez granica” naziv je serijala zanimljivih video priča sa kojima RTV Pljevlja, regionalni javni medijski servis sa sjevera Crne Gore, učestvuje u projektu ‘Mediji za sve’. Namjera ovog medija je da približi ljude i lokalne zajednice iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije kroz uspostavljanje mreže saradnika i razmjenu sadržaja i informacija.

Prvo video priča posvećena Žabljaku objavljena je 11 juna, dok tematizira još jedno lokalnu zajednicu iz CG, Pljevlja. U planu je produkcija deset emisija, koje će biti objavljivane mjesečnom dinamikom.

“Reakcije nakon prve dvije epizode su pozitivne,” rekao je Dejan Miličić sa RTV Pljevlja dodavši kako su i građani i lokalne institucije nakon objavljivanja video priča vrlo pozitivno reagovale na njih. Čak su se određene građanke i građani Žabljaka upitale zbog čega njihove kuće ili objekti nisu snimljene i prikazane u toj epizodi.

Serijal će tematizirati po tri lokalne zajednice u svakoj od targetiranih zemalja. U Crnoj Gori su to Žabljak, Pljevlja i Rožaje (autorica epozoda biće Dragana Đurišić), iz Srbije su to Prijepolje, Priboj i Zlatibor (autor je Milo Džaković), i iz BiH su Foča, Višegrad, i Sarajevo (autor je Alen Džakić).

RTV Pljevlja su javni medijski servis kojeg je 2005 uspostavila Skupština opštine Pljevlja, sa ciljem da obavlja ulogu regionalnog informtivnog servisa na sjeveru Crne Gore.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne