Srbija i Severna Makedonia: Tržište rada kao izvor prihoda

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

Pononudizarabota-i-pressek

Publika tri medijska portala iz Zapadnog Balkana imaće priliku da na stranicama svojih omiljenih medija, uz svakodnevne informacije, potraže i one koje se tiču novih poslova u njihovim lokalnim zajednicama. Uz podršku ‘Mediji za sve’ projekta, čačanski Ozon press, Pressek iz Kragujevca, oba iz Srbije, te skopski Nezavisen vesnik iz Makedonije, razvili su posebne podsajtove na kojima će oglašavati poslove i povezivati poslodavce sa potencijalnim kandidatima. 

I dok su stranice Presseka i Nezavisnog vesnika već aktivne, Ozon press iz Čačka je u finalnoj fazi njihove pripreme. Osnovna ideja iza ovakvog inovativnog pristupa je da se mediji uvedu i testiraju nove izvore prihoda. 

“Primetili smo da naši posetioci pokazuju veliko interesovanje za teme koje se tiču zapošljavanja. Neki su čak i zvali naš medij kako bi se bolje informisali o tome,” rekla je Marija Obrenović iz Presseka. Mikro-sajt ovog kragujevačkog medija aktivan je od sredine juna i bez posebne promotivne kampanje beležio je oko 20.000 mesečnih poseta.

Do sada smo objavili preko 200 oglasa za poslove,” rekla je Obrenović dodajući kako će već na jesen krenuti promo kampanja za njihov mikro-sajt. 

Sa druge strane, Nezavisen vesnik imao je drugačiji put. Kako kaže urednica Slobodanka Jovanovska, njihova je ideja da imaju “proizvod koji je trajan, otporan na političke uticaje, i koji ovom mediju može da obezbedi održivost na duže staze“. Njihov sajt ima preko 40 aktivnih oglasa a cilj je da uskoro krenu sa pomocijom projekta kako bi mogli da povećaju taj broj. 

Vladimir Trkulja, biznis mentor, koji je radio sa sva tri medija na razvoju njihovih poslovnih planova, ohrabren je inicijalnim rezultatima.

 “Veoma sam sretan što su mediji uspeli da lansiraju svoje stranice posvećene poslovima. One su funkcionalne i već sadrže desetine oglasa,” rekao je Trkulja. Dodao je da će u narednom periodu mediji raditi na daljoj promociji sajtova, ali takođe učiti iz procesa, i primijenjivati neophodna rješenja.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne