Bosanskohercegovački Radio ZOS: Stub lokalne zajednice

min za čitanje

ZOS-radio-Tesanj-2

Radio ZOS iz malog mjesta Tešnja savršen je primjer medija koji je jako povezan s lokalnom zajednicom. Ovaj radijski i informativni portal koji vode žene uspješno implementira njihovu poslovnu ideju – osnivanje marketinške agencije. Svrha agencije je da posluži kao posrednik između lokalnih kompanija i velikih reklamnih agencija, ali će nuditi i usluge internet marketinga, kreiranje promotivnih kampanja i druge marketinške usluge.

Prema riječima njihove mentorice Sanje Mitić, vanredne profesorice na Katedri za poslovanje i menadžment Univerziteta u Beogradu u Srbiji, u toku prva dva mjeseca implementacije projekta Radio ZOS je uspio da ostvari rezultate koji su planirani za prvi kvartal. Tajna njihovog uspjeha leži u njihovoj povezanosti s lokalnom zajednicom.

“Radio ZOS je potpuno svjestan potreba lokalnih kompanija iz regije Tešanj. Znajući to, ponudili su jasan skup usluga koje su prilagođene specifičnostima lokalnih kompanija”, rekla je Mitić.

To je, prema riječima Mitić, bilo moguće zbog ugleda i povezanosti s lokalnom zajednicom koje je Radio ZOS uspio izgraditi i održavati prethodnih godina. Naime, pokrenuli su nekoliko humanitarnih akcija i društveno odgovornih kampanja.

Direktorica Radio ZOS Amela Sejdić ističe da su ponosni na činjenicu da, „iako je kao rezultat pandemije došlo do smanjenja ukupnih prihoda u 2020. godini, nijedan radnik nije dobio otkaz“. Istakla je i da je Radio ZOS dobio nagradu Google-a za proizvodnju visokokvalitetnih članaka o pandemiji i efektima koje je imala na lokalnu zajednicu i kompanije.

ZOS Radio je komercijalna radio stanica iz Tešnja koja pod tim imenom djeluje od 1997. godine.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Teme:

Poslednji Članci:

Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos
Kako su priče o aktivizmu i ljudskim pravima dospele do najčitanijih portala u BiH?
Većina zaposlenih u neprofitnom sektoru se često suočava sa sličnom frustracijom - zašto teme kojima se bave, a rezultati koje