Bosna i Hercegovina, RTV Slon: Tuzla poziva dijasporu putem podkasta

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

RTV-Slon-Tuzla

RTV Slon, popularni regionalni medij iz Tuzle, počeo je sa produkcijom specijalnih podkasta sa namjerom da targetira tuzlansku dijasporu koja živi dominantno u Evropi. Do početka jula producirali su 10 epizoda i inicijalna reakcija Tuzlakinja i Tuzlaka bila je i više nego pozitivna. 

Podkasti su fokusirani na specifičnosti Tuzle i njene okoline – ljude, događaje, različita kulturna dobra – ali je glavna strateška namjera RTV Slona da ovim putem privuče svoju dijasporu da ih više prati putem digitalnih kanala i da sa njima izgradi odnose obostranog povjerenja. Serijal podkasta objavljuje se na YouTube kanalu ovog medija, a jedan od poslovnih ciljeva je i podizanje zarade putem ovog kanala. 

Ova poslovna ideja zasnovana je na činjenici da je tuzlanska dijaspora brojna, oko 100.000 ljudi živi van svoga grada, i da su oni potencijalno zainteresirani da prate dešavanja u svome gradu i da budu dio zajednice na YouTube kanalu.

RTV Slon je privatna komercijalna medijska stanica koja postoji već 25 godina. Kreira i objavljuje sadržaje na TV i radijskom kanalu kao i na društvenim mrežama.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne