Bosna i Hercegovina, RTV Slon: Tuzla poziva dijasporu putem podkasta

min za čitanje

RTV-Slon-Tuzla

RTV Slon, popularni regionalni medij iz Tuzle, počeo je sa produkcijom specijalnih podkasta sa namjerom da targetira tuzlansku dijasporu koja živi dominantno u Evropi. Do početka jula producirali su 10 epizoda i inicijalna reakcija Tuzlakinja i Tuzlaka bila je i više nego pozitivna. 

Podkasti su fokusirani na specifičnosti Tuzle i njene okoline – ljude, događaje, različita kulturna dobra – ali je glavna strateška namjera RTV Slona da ovim putem privuče svoju dijasporu da ih više prati putem digitalnih kanala i da sa njima izgradi odnose obostranog povjerenja. Serijal podkasta objavljuje se na YouTube kanalu ovog medija, a jedan od poslovnih ciljeva je i podizanje zarade putem ovog kanala. 

Ova poslovna ideja zasnovana je na činjenici da je tuzlanska dijaspora brojna, oko 100.000 ljudi živi van svoga grada, i da su oni potencijalno zainteresirani da prate dešavanja u svome gradu i da budu dio zajednice na YouTube kanalu.

RTV Slon je privatna komercijalna medijska stanica koja postoji već 25 godina. Kreira i objavljuje sadržaje na TV i radijskom kanalu kao i na društvenim mrežama.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos