Srbija, InfoVranjske.rs: Raznovrsne usluge za veću monetizaciju

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

InfoVranje.rs

Lokalni medij iz grada Vranja postigao je veću vidljivost i monetizaciju fokusirajući se na tri glavna stuba: mlade, dobro obučene i motivisane novinare/ke; digitalne tehnologije i multimedija za veći doseg; i poslovne inovacije za dugoročnu komercijalnu održivost.

Da bi portal zadržao svoju nezavisnost, bilo je neophodno postići samoodrživost, zbog čega je InfoVranjske lansirao novi sajt za svoje čitaoce/teljice, ali i nove marketinške ponude za klijente i kompanije usko vezane za nove funkcionalnosti sajta.

“Nova platforma ima dodatne mogućnosti - Google oglase, odjeljak sa vijestima na albanskom jeziku, takođe omogućava povezivanje sajta sa društvenim mrežama”, ističu iz InfoVranjske i dodaju da su zahvaljujući nabavljenoj opremi sada “fokusirani na kreiranje multimedijalnih sadržaja za portal (tekstovi, fotografije, video i audio materijali) koji će biti objavljeni i na novom YouTube kanalu i drugim kanalima društvenih mreža.”

Do sada je proizvedeno 15 podcasta od kojih je 12 objavljeno na njihovom YouTube kanalu. A rezultati su više nego obećavajući. Pregledi na YouTube-u porasli su sa 12.000 u oktobru 2020. godine na više od 150.000. Takođe, broj pratilaca na Facebooku je povećan sa oko 21.000 u oktobru 2020. na skoro 26.000 sada. Osim toga, uspostavljeni su Instagram i LinkedIn profili.

Poslovni plan InfoVranjske.rs se takođe fokusira na širenje usluga oglašavanja na tržištu južne Srbije, ali i na pružanje dodatnih usluga korporativnim klijentima - kao što su organizacija događaja, proizvodnja video promotivnih materijala.

“U prvih šest mjeseci broj korporativnih klijenata se utrostručio, što je za 50 posto više od cilja”, ističu iz ove medijske kuće.

InfoVranje.rs je osnovan 2017. godine nakon gašenja Vranjskih novina. Portal InfoVranjske.rs funkcioniše kao nezavisan medij, održavajući svoj rad uglavnom kroz donacije i projekte. Portal je jedan od 16 medija iz Srbije koji su dio grant šeme za razvoj poslovanja Media for All. Projekat finansira Vlada Velike Britanije, a sprovode ga British Council, Thomson Foundation, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne