Srbija, InfoVranjske.rs: Raznovrsne usluge za veću monetizaciju

min za čitanje

InfoVranje.rs

Lokalni medij iz grada Vranja postigao je veću vidljivost i monetizaciju fokusirajući se na tri glavna stuba: mlade, dobro obučene i motivisane novinare/ke; digitalne tehnologije i multimedija za veći doseg; i poslovne inovacije za dugoročnu komercijalnu održivost.

Da bi portal zadržao svoju nezavisnost, bilo je neophodno postići samoodrživost, zbog čega je InfoVranjske lansirao novi sajt za svoje čitaoce/teljice, ali i nove marketinške ponude za klijente i kompanije usko vezane za nove funkcionalnosti sajta.

“Nova platforma ima dodatne mogućnosti - Google oglase, odjeljak sa vijestima na albanskom jeziku, takođe omogućava povezivanje sajta sa društvenim mrežama”, ističu iz InfoVranjske i dodaju da su zahvaljujući nabavljenoj opremi sada “fokusirani na kreiranje multimedijalnih sadržaja za portal (tekstovi, fotografije, video i audio materijali) koji će biti objavljeni i na novom YouTube kanalu i drugim kanalima društvenih mreža.”

Do sada je proizvedeno 15 podcasta od kojih je 12 objavljeno na njihovom YouTube kanalu. A rezultati su više nego obećavajući. Pregledi na YouTube-u porasli su sa 12.000 u oktobru 2020. godine na više od 150.000. Takođe, broj pratilaca na Facebooku je povećan sa oko 21.000 u oktobru 2020. na skoro 26.000 sada. Osim toga, uspostavljeni su Instagram i LinkedIn profili.

Poslovni plan InfoVranjske.rs se takođe fokusira na širenje usluga oglašavanja na tržištu južne Srbije, ali i na pružanje dodatnih usluga korporativnim klijentima - kao što su organizacija događaja, proizvodnja video promotivnih materijala.

“U prvih šest mjeseci broj korporativnih klijenata se utrostručio, što je za 50 posto više od cilja”, ističu iz ove medijske kuće.

InfoVranje.rs je osnovan 2017. godine nakon gašenja Vranjskih novina. Portal InfoVranjske.rs funkcioniše kao nezavisan medij, održavajući svoj rad uglavnom kroz donacije i projekte. Portal je jedan od 16 medija iz Srbije koji su dio grant šeme za razvoj poslovanja Media for All. Projekat finansira Vlada Velike Britanije, a sprovode ga British Council, Thomson Foundation, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku, radio, televizija i čak internet u 20. veku. To je tehnologija koja će trajno preoblikovati društvo. Za mnoge od nas, AI znači sve što smo naučili iz više distopijskih filmova (2001: Odiseja u svemiru, Terminator, Matrix, Blade Runner, …).

Teme:

Poslednji Članci:

Upravljanje obećanjima i opasnostima veštačke inteligencije: Šta svaki medijski profesionalac treba da zna o ChatGPT-u
Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku,
Generacija Z želi sadržaj koji je činjeničan, zanimljiv i lako razumljiv: Glavni urednik popularnog slovačkog medijskog portala deli svoja saznanja
REFRESHER je popularni onlajn medijski portal koji piše o vestima i životnim temama koje privlače mladu publiku. Pokrenut kao srednjoškolski
Otkrij trik: Kako razgovarati sa veb programerima o (re)dizajnu vašeg medijskog sajta
Rad na sajtu za vaš biznis može biti jednako uzbudljiv i zastrašujuć. Uzbudljiv, jer vam omogućava da iskoristite nove tehnologije
Kako će ChatGPT promeniti novinarstvo i medije?
Zamolila sam ChatGPT da napiše ovaj članak umesto mene. Naravno da jesam. Pitala sam i preformulisala pitanja kako bih dobila