RTV Nikšić: Tehničke inovacije i konstatan rast publike

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

Lokalni javni servis Radio Televizija Nikšić je osnovana 1995. godine, kao prva lokalna TV stanica u Crnoj Gori. Danas ovaj javni medij predstavlja jedan od najvažnijih izvora informacija za lokalnu zajednicu drugog po veličini grada u Crnog Gori. Danas, osim radio i televizijskih kanala, ima i web portal.

RTV Nikšić je kao partner ‘Media for All’ projekta razvio svoje tehničke kapacitete i u skladu sa tim ponudio novu uslugu – live streaming – koja im je omogućila efikasnije prenošenje događaja od lokalnog značaja, dovela do povećanja publika i otvorila prostor za monetizaciju. 

“Osnovna ideja projekta je pokretanje novog servisa Radio Televizije Nikšić. Nova usluga podrazumjeva uspostavljanje tehničkih i ljudskih resursa za live video streaming,” rekao je Vladimir Utješinović iz RTV Nikšić. “Za uspostavljanje stabilne i potpuno funkcionalne usluge bilo je potrebno nabaviti adekvatnu opremu koja je povezana sa postojećom. Takođe, bilo je potrebno osposobiti zaposlene za rad, kako bi usluga bila u potpunosti operativna i profesionalna”.

O tome kako je nova usluga pomogla RTV Nikšić da se bolje profiliše u svojoj lokalnoj zajednici govori Saša Krušić, koordinator projekta:

Od početka projekta RTV Nikšić je radila na promociji nove usluge kako bi zainteresovani, potencijalni klijenti bili upoznati sa mogućnostima video streaming. Promotivne aktivnosti realizovane su prvenstveno kroz emitovanje video reklama na televiziji. Uspostavljena je i saradnja sa lokalnom samoupravom u cilju prenošenja događaja lokalnih institucija od opšteg društvenog značaja.

Rezultati

Radio Televizija Nikšić tokom implementacije projekta (novi streaming servis) realizovala je više od 30 stream-ova (više od 70 sati direktnog prenosa). U prvih šest meseci implementacije projekta RTV Nikšić je od nove usluge prihodovala 3.400 EUR. 

Broj korisnika veb-sajta povećan je sa 7.275 jedinstvenih posetilaca u martu 2021., 12.772 jedinstvenih posetilaca u septembru 2021. da bi u januaru 2022. bilo 24,557.

Broj posjeta je povećan sa 33.204 u martu 2021. na 53.735 u septembru 2021., da bi u januaru 2022. bilo 131,696.

Broj pratilaca na FB se povećao sa 12.850 u martu 2021. na 16.250 u septembru 2021., da bi u januaru 2022. bilo 22,309

Broj subscribera na YouTube: 2.930 u martu 2021.; 4.740 u septembru 2021.; 5.560 u januaru 2022.

Rezultate aktivnosti sumirao je Aleksandar Nikčević, asistent na projektu:

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne