Srbija, Južne vesti: Monetizacija kroz trgovanje

min za čitanje

vajdica

Monetizacija kroz trgovanje je pristup koji je Južne vesti, dobro uspostavljen i priznat regionalni medij iz Niša, uvrstio u svoju poslovnu strategiju. Tačnije, otvorio je web prodavnicu Vajdica.be za prodaju majica sa ilustracijama koje su karakteristične i prepoznatljive za grad Niš.

Ovo je tek početak. Otvorili smo našu web prodavnicu, ali će intenzivna promocija biti sprovedena tokom jeseni“, rekao je Stefan Burgić iz medija Južne vesti i dodao da je “u toku promotivna kampanja brenda putem FacebookaInstagrama.

Kao i bilo koji drugi lokalni medij na zapadnom Balkanu, Južne vesti se bori da budu finansijski nezavisne. Prema riječima vlasnika Vitomira Ognjanovića, Južne vesti ima reputaciju profesionalnog i nezavisnog medija, ali nažalost, građani nisu spremni platiti vijesti iz nekoliko razloga.

Kao rezultat toga, pokrenuli smo projekat. Vajdica će se u potpunosti pouzdati u lokalnu zajednicu s ciljem da edukuje građane i pokaže im da je u njihovom najboljem interesu da podrže lokalne medije“, rekao je Ognjanović.

On je istakao da je dugoročni cilj pokazati građanima da bi interakcija između medija i zajednice trebala biti dvosmjerna. Građanima su potrebne pouzdane informacije a i mediji trebaju građane da ih podrže u teškim vremenima.

Web shop, podržan kroz projekt ‘Mediji za sve’, koristiće se i za promociju lokalnih biznisa, lokalnih umjetnika i kulture. Podržavajući lokalnu zajednicu, proizvodi koji će se prodavati putem web shopa biće lokalnog karaktera što je više moguće.

Osnovan 2009. godine, Južne vesti je prvi novinski internet portal koji je fokusiran na region jugoistočne Srbije, izveštavajući iz 28 gradova i opština. Njihova usredotočenost na lokalne vijesti i visok nivo povjerenja među građanima je nešto što ih izdvaja od drugih lokalnih medija u regionu.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku, radio, televizija i čak internet u 20. veku. To je tehnologija koja će trajno preoblikovati društvo. Za mnoge od nas, AI znači sve što smo naučili iz više distopijskih filmova (2001: Odiseja u svemiru, Terminator, Matrix, Blade Runner, …).

Teme:

Poslednji Članci:

Upravljanje obećanjima i opasnostima veštačke inteligencije: Šta svaki medijski profesionalac treba da zna o ChatGPT-u
Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku,
Generacija Z želi sadržaj koji je činjeničan, zanimljiv i lako razumljiv: Glavni urednik popularnog slovačkog medijskog portala deli svoja saznanja
REFRESHER je popularni onlajn medijski portal koji piše o vestima i životnim temama koje privlače mladu publiku. Pokrenut kao srednjoškolski
Otkrij trik: Kako razgovarati sa veb programerima o (re)dizajnu vašeg medijskog sajta
Rad na sajtu za vaš biznis može biti jednako uzbudljiv i zastrašujuć. Uzbudljiv, jer vam omogućava da iskoristite nove tehnologije
Kako će ChatGPT promeniti novinarstvo i medije?
Zamolila sam ChatGPT da napiše ovaj članak umesto mene. Naravno da jesam. Pitala sam i preformulisala pitanja kako bih dobila