Srbija, Lozničke novosti: Vizuelno atraktivniji sadržaji

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

Loznicke novosti (1)

Kao rezultat intenzivne obuke o vizualizaciji podataka, održane 10. i 11. juna, novinari lista Lozničke novosti počeli su objavljivati članke na interaktivniji način. Tačnije, nedavno su objavili svoj prvi potpuno  ilustrirani članak sa interaktivnom grafikom pomoću alata Flourish. 

"Trening je bio izuzetno zanimljiv i koristan, naučio sam nešto novo i otvorio vrata novim saznanjima. Objavio sam prvi nedavno, ali će ih definitivno biti još,"

rekao je Nebojša Trifunović, novinar lista Lozničke novosti.

U doba usko fokusiranih medija, lažnih vijesti i društvenih mjehurića, vizualizacija podataka pruža mogućnost medijskim kućima da pričaju priče koje su potkrijepljene činjenicama i tako poboljšaju svoj kredibilitet i pouzdanost.

Štoviše, kao i drugi oblici novinarstva, vizualizacija podataka može biti učinkovita i za udarne vijesti i za druge priče, gdje može ići dublje u neku temu i ponuditi novu perspektivu, kako bi vam pomogla da vidite nešto poznato na potpuno novi način.

Obuci o vizualizaciji podataka, održanoj tokom juna, prisustvovalo je više od 50 učesnika/ca iz 19 medija s područja zapadnog Balkana.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne