Srbija, Lozničke novosti: Vizuelno atraktivniji sadržaji

min za čitanje

Loznicke novosti (1)

Kao rezultat intenzivne obuke o vizualizaciji podataka, održane 10. i 11. juna, novinari lista Lozničke novosti počeli su objavljivati članke na interaktivniji način. Tačnije, nedavno su objavili svoj prvi potpuno  ilustrirani članak sa interaktivnom grafikom pomoću alata Flourish. 

"Trening je bio izuzetno zanimljiv i koristan, naučio sam nešto novo i otvorio vrata novim saznanjima. Objavio sam prvi nedavno, ali će ih definitivno biti još,"

rekao je Nebojša Trifunović, novinar lista Lozničke novosti.

U doba usko fokusiranih medija, lažnih vijesti i društvenih mjehurića, vizualizacija podataka pruža mogućnost medijskim kućima da pričaju priče koje su potkrijepljene činjenicama i tako poboljšaju svoj kredibilitet i pouzdanost.

Štoviše, kao i drugi oblici novinarstva, vizualizacija podataka može biti učinkovita i za udarne vijesti i za druge priče, gdje može ići dublje u neku temu i ponuditi novu perspektivu, kako bi vam pomogla da vidite nešto poznato na potpuno novi način.

Obuci o vizualizaciji podataka, održanoj tokom juna, prisustvovalo je više od 50 učesnika/ca iz 19 medija s područja zapadnog Balkana.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos