Srbija, Njuz.net: Video podkasti

min za čitanje

njuzNET

Njuz.net, etablirani satirični portal iz Beograda, širi svoju bazu fanova zahvaljujući novouvedenim video podkastima. Kao rezultat toga, dobili su oko 10.000 novih pretplatnika na YouTube kanalu. Prva epizoda podkasta, sa novom scenografijom i strukturom, emitovana je u aprilu, a do kraja oktobra kreirano je 16 od ukupno 21 podkasta.

“Kada uzmemo u obzir komentare naših gledalaca (i slušalaca) shvatamo da smo napravili pravi korak time što smo naš sajt i ostale mreže obogatili još jednom platformom i novim formatom,” kaže Jelisaveta Miletić iz Njuz.net-a.

Kroz prizmu oštre kritike, satire i humora, autori Njuz.net-a koriste podkast za razgovor o temama koje tzv. mainstream mediji izbjegavaju ili ignorišu zbog cenzure ili autocenzure. Nove epizode se emituju sedmično i svaka epizoda traje oko dva sata. Audio segment svake epizode se postavlja na sve najveće podkast platforme. Video verzija je postavljena na YouTube kanal koji ima oko 22.300 pretplatnika.

Zahvaljujući grantu za razvoj poslovanja, pored sticanja novih tehničkih i menadžerskih vještina, uspjeli su da angažuju stručnjaka za društvene mreže sa kojim su kreirali i implementirali strategiju promocije.

“Stalni rast subscribersa, kao i pregleda na podkastima jasno pokazuju da se naš kontinuitet isplatio i da smo kreirali jedinstven sadržaj koji publika ceni,” kaže Jelisaveta Miletić iz Njuz.net-a.

U narednom periodu, nakon početnog uspjeha, tim Njuz.net-a planira da se fokusira na dobijanje sponzorstava, unapređenje marketinške strategije i pokretanje gerilske kampanje koja je obustavljena zbog izbijanja COVID-19. Oni će takođe dobiti podršku programa „Mediji za sve“ da poboljšaju svoju web stranicu.

Njuz.net je osnovan 2010. godine i od tada je postao poznato ime upornim kreiranjem oštrog, nekonvencionalnog i humorističnog sadržaja. Sajt je glavni stub sa oko 9 miliona čitalaca godišnje, ali Njuz.net ima i dobro razvijene zajednice na kanalima društvenih medija - Facebook (224 hiljada), Instagram (63 hiljada) i Twitter (389 hiljada) pratilaca.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Teme:

Poslednji Članci:

Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos
Kako su priče o aktivizmu i ljudskim pravima dospele do najčitanijih portala u BiH?
Većina zaposlenih u neprofitnom sektoru se često suočava sa sličnom frustracijom - zašto teme kojima se bave, a rezultati koje