Srbija, Njuz.net: Video podkasti

min za čitanje

njuzNET

Njuz.net, etablirani satirični portal iz Beograda, širi svoju bazu fanova zahvaljujući novouvedenim video podkastima. Kao rezultat toga, dobili su oko 10.000 novih pretplatnika na YouTube kanalu. Prva epizoda podkasta, sa novom scenografijom i strukturom, emitovana je u aprilu, a do kraja oktobra kreirano je 16 od ukupno 21 podkasta.

“Kada uzmemo u obzir komentare naših gledalaca (i slušalaca) shvatamo da smo napravili pravi korak time što smo naš sajt i ostale mreže obogatili još jednom platformom i novim formatom,” kaže Jelisaveta Miletić iz Njuz.net-a.

Kroz prizmu oštre kritike, satire i humora, autori Njuz.net-a koriste podkast za razgovor o temama koje tzv. mainstream mediji izbjegavaju ili ignorišu zbog cenzure ili autocenzure. Nove epizode se emituju sedmično i svaka epizoda traje oko dva sata. Audio segment svake epizode se postavlja na sve najveće podkast platforme. Video verzija je postavljena na YouTube kanal koji ima oko 22.300 pretplatnika.

Zahvaljujući grantu za razvoj poslovanja, pored sticanja novih tehničkih i menadžerskih vještina, uspjeli su da angažuju stručnjaka za društvene mreže sa kojim su kreirali i implementirali strategiju promocije.

“Stalni rast subscribersa, kao i pregleda na podkastima jasno pokazuju da se naš kontinuitet isplatio i da smo kreirali jedinstven sadržaj koji publika ceni,” kaže Jelisaveta Miletić iz Njuz.net-a.

U narednom periodu, nakon početnog uspjeha, tim Njuz.net-a planira da se fokusira na dobijanje sponzorstava, unapređenje marketinške strategije i pokretanje gerilske kampanje koja je obustavljena zbog izbijanja COVID-19. Oni će takođe dobiti podršku programa „Mediji za sve“ da poboljšaju svoju web stranicu.

Njuz.net je osnovan 2010. godine i od tada je postao poznato ime upornim kreiranjem oštrog, nekonvencionalnog i humorističnog sadržaja. Sajt je glavni stub sa oko 9 miliona čitalaca godišnje, ali Njuz.net ima i dobro razvijene zajednice na kanalima društvenih medija – Facebook (224 hiljada), Instagram (63 hiljada) i Twitter (389 hiljada) pratilaca.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku, radio, televizija i čak internet u 20. veku. To je tehnologija koja će trajno preoblikovati društvo. Za mnoge od nas, AI znači sve što smo naučili iz više distopijskih filmova (2001: Odiseja u svemiru, Terminator, Matrix, Blade Runner, …).

Teme:

Poslednji Članci:

Upravljanje obećanjima i opasnostima veštačke inteligencije: Šta svaki medijski profesionalac treba da zna o ChatGPT-u
Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku,
Generacija Z želi sadržaj koji je činjeničan, zanimljiv i lako razumljiv: Glavni urednik popularnog slovačkog medijskog portala deli svoja saznanja
REFRESHER je popularni onlajn medijski portal koji piše o vestima i životnim temama koje privlače mladu publiku. Pokrenut kao srednjoškolski
Otkrij trik: Kako razgovarati sa veb programerima o (re)dizajnu vašeg medijskog sajta
Rad na sajtu za vaš biznis može biti jednako uzbudljiv i zastrašujuć. Uzbudljiv, jer vam omogućava da iskoristite nove tehnologije
Kako će ChatGPT promeniti novinarstvo i medije?
Zamolila sam ChatGPT da napiše ovaj članak umesto mene. Naravno da jesam. Pitala sam i preformulisala pitanja kako bih dobila