Srbija, Njuz.net: Video podkasti

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

njuzNET

Njuz.net, etablirani satirični portal iz Beograda, širi svoju bazu fanova zahvaljujući novouvedenim video podkastima. Kao rezultat toga, dobili su oko 10.000 novih pretplatnika na YouTube kanalu. Prva epizoda podkasta, sa novom scenografijom i strukturom, emitovana je u aprilu, a do kraja oktobra kreirano je 16 od ukupno 21 podkasta.

“Kada uzmemo u obzir komentare naših gledalaca (i slušalaca) shvatamo da smo napravili pravi korak time što smo naš sajt i ostale mreže obogatili još jednom platformom i novim formatom,” kaže Jelisaveta Miletić iz Njuz.net-a.

Kroz prizmu oštre kritike, satire i humora, autori Njuz.net-a koriste podkast za razgovor o temama koje tzv. mainstream mediji izbjegavaju ili ignorišu zbog cenzure ili autocenzure. Nove epizode se emituju sedmično i svaka epizoda traje oko dva sata. Audio segment svake epizode se postavlja na sve najveće podkast platforme. Video verzija je postavljena na YouTube kanal koji ima oko 22.300 pretplatnika.

Zahvaljujući grantu za razvoj poslovanja, pored sticanja novih tehničkih i menadžerskih vještina, uspjeli su da angažuju stručnjaka za društvene mreže sa kojim su kreirali i implementirali strategiju promocije.

“Stalni rast subscribersa, kao i pregleda na podkastima jasno pokazuju da se naš kontinuitet isplatio i da smo kreirali jedinstven sadržaj koji publika ceni,” kaže Jelisaveta Miletić iz Njuz.net-a.

U narednom periodu, nakon početnog uspjeha, tim Njuz.net-a planira da se fokusira na dobijanje sponzorstava, unapređenje marketinške strategije i pokretanje gerilske kampanje koja je obustavljena zbog izbijanja COVID-19. Oni će takođe dobiti podršku programa „Mediji za sve“ da poboljšaju svoju web stranicu.

Njuz.net je osnovan 2010. godine i od tada je postao poznato ime upornim kreiranjem oštrog, nekonvencionalnog i humorističnog sadržaja. Sajt je glavni stub sa oko 9 miliona čitalaca godišnje, ali Njuz.net ima i dobro razvijene zajednice na kanalima društvenih medija - Facebook (224 hiljada), Instagram (63 hiljada) i Twitter (389 hiljada) pratilaca.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne