Srbija, Nova Ekonomija: Prenos akumulisanog znanja putem online kursa

min za čitanje

Beogradski medij Nova Ekonomija povećava svoj portfolio proširenjem svog rada u sferu online obrazovanja. Tačnije, uzimajući u obzir njihovu stručnost, prethodno iskustvo, i tržišni potencijal, Nova Ekonomija je kao glavni segment svog Media for All poslovnog plana razvila platformu za e-učenje i pripremila tri kursa.

“Naš poslovni model zasnovan je na više godina iskustva u organizaciji i provođenju offline treninga za članove/ice poslovne zajednice, studente/ice i mlade novinar/ke u Srbiji”, kaže Nova Ekonomija, dodajući da je prebacivanje tih kurseva u online okruženje logičan korak naprijed.

Tačnije, uzimajući u obzir obimna znanja koja imaju u oblasti odnosa s javnošću i ekonomije, zajedno sa razvijenim nastavnim planom i programima i predavačima/cama, kreiranje platforme za e-učenje bilo je samo pitanje vremena. Plan je dobio na važnosti usljed izbijanja pandemije COVID-19.

Do sada su proizveli tri kursa. Dva se plaćaju (oko 60 eura po kursu): Javni nastup – pravila i prakse, i Praktični PR – najbolje prakse u odnosima s medijima za različite publike. Dok je treći  – Uvod u ekonomsko novinarstvo – besplatan. Još dva kursa su u pripremi i trebalo bi da budu objavljeni početkom 2022.

Njihove ciljne grupe su poslovna zajednica, pojedinci/ke koji žele steći “mekane” interpersonalne vještine, studenti/ce, i mladi novinari/ke. Prema mišljenju Nove Ekonomije, njihov cilj je ponuditi inovativne obrazovne usluge omladini, proizvesti interaktivne edukativne sadržaje, te uspostaviti novi pristup u diverzifikaciji izvora prihoda koji će doprinijeti održivosti kompanije.

“Platforma je aktivna od oktobra”, kaže Ivana Pavlović, web urednica Nove Ekonomije. Uzimajući u obzir da se radi o potpuno novom proizvodu na tržištu, jer nikada prije u Srbiji nije postojala takva platforma za e-učenje, zadovoljni su upisom. “Stopa upisa na kurs Uvod u ekonomiju je viša, prošlo ga je više od dvadeset ljudi. Interes je nešto manji za druga dva kursa“, kaže Pavlović.

Business Info Group (BIG), roditeljska kompanija Nove Ekonomije, vodeća je medijska kuća u Srbiji u oblasti ekonomskog novinarstva, koja obavlja širok spektar aktivnosti iz oblasti izdavaštva, TV produkcije, online medija, obrazovanja, poslovnog savjetovanja i organizacije događaja. BIG je osnovan 2009. Pored mjesečnog ekonomskog magazina Nova Ekonomija, kompanija ima i novinski portal pod istim imenom.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku, radio, televizija i čak internet u 20. veku. To je tehnologija koja će trajno preoblikovati društvo. Za mnoge od nas, AI znači sve što smo naučili iz više distopijskih filmova (2001: Odiseja u svemiru, Terminator, Matrix, Blade Runner, …).

Teme:

Poslednji Članci:

Upravljanje obećanjima i opasnostima veštačke inteligencije: Šta svaki medijski profesionalac treba da zna o ChatGPT-u
Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku,
Generacija Z želi sadržaj koji je činjeničan, zanimljiv i lako razumljiv: Glavni urednik popularnog slovačkog medijskog portala deli svoja saznanja
REFRESHER je popularni onlajn medijski portal koji piše o vestima i životnim temama koje privlače mladu publiku. Pokrenut kao srednjoškolski
Otkrij trik: Kako razgovarati sa veb programerima o (re)dizajnu vašeg medijskog sajta
Rad na sajtu za vaš biznis može biti jednako uzbudljiv i zastrašujuć. Uzbudljiv, jer vam omogućava da iskoristite nove tehnologije
Kako će ChatGPT promeniti novinarstvo i medije?
Zamolila sam ChatGPT da napiše ovaj članak umesto mene. Naravno da jesam. Pitala sam i preformulisala pitanja kako bih dobila