Srbija, Sremske novine: Digitalna revolucija i unapređenje biznisa

min za čitanje

sremske-novine

Sremske novine su tokom jula predstavile svoj novi website, sa autentičnim dizajnom, novim funkcionalnostima i mogućnošću pretplate za usluge i sadržaje. 

Puštanje u rad nove web stranice, deo je poslovne strategije ovog printanog medija iz Sremske Mitrovice, koji namerava da digitalizuje svoje usluge, proširi pretplatničku bazu i targetira sve one koji žive van svoga grada, uključujući i dijasporu. Novi websajt su promovisali simpatičnim i lokalizovanim videom.

“Uspešno smo završili prvu fazu implementacije našeg biznis plana, pokrenuli portal koji sada uveliko promovišemo. Već nakon prvih nekoliko dana to je dalo rezultate, i broj poseta nam se eksponencijalno povećava. Pojačali smo i naš tim, doveli smo dvoje mladih ljudi od kojih je jedna osoba zadužena za društvene mreže i analitiku koji su nam kljnučni za narednu fazu. Sada nam je prioritet promovisati nove usluge, animirati dijasporu, i postepeno širiti bazu naših pretplatnika na digitalno izdanje što je u suštini našeg biznis plana. Optimista sam i verujem da ćemo u narednim mesecima imati pozitivne ishode,“

rekao je Dragan Đorđević, direktor ovog lokalnog medija. 

Sremske novine imaju dugu tradiciju, nastale su daleke 1961. godine, i jedan su od retkih primera lokalnog štampanog medija koji je nakon privatizacije ne samo opstao već razvio održivi poslovni model. Sa 11 zaposlenih, stabilnim godišnim prihodima i čak 3.000 pretplatnika, Sremske novine su jedna od uspešnijih lokalnih priča.

Ovaj medij se aktivno čita ne samo u Sremskoj Mitrovici i okolini, već i šire – u SAD, Kanadi, Australiji, Nemačkoj, svuda gde živi dijaspora iz ovoga grada. Uz podršku Media for All projekta i Thomson fondacije, Sremske novine, unapređuju svoj poslovni model i uvode model digitalne pretplate.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos