Srbija, VOICE: Glas Vojvodine u tvom sandučetu svakog ponedeljka

min za čitanje

voice-2

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) predstavio je newsletter ‘VOICE of Vojvodina’ ili ‘Glas Vojvodine’, kao deo svoje digitalne strategije i biznis plana. 

Ova usluga je besplatna za sve koji prate ovaj portal, predstavljena je 19 jula, i čitaocima i čitateljkama nudi pregled najvažnijih tekstova koji su objavjeni na stranici u poslednjih sedam dana. Newsletter će sadržati i premium sadržaj – nedeljni editorial koji potpisuje urednik VOICE-a Denis Kolundžija, sve sa ciljem da ovaj medij nastavi graditi odnose poverenja sa svojom zajednicom i da je nastavi informisati pravovremeno i istinito.

"VOICE je upravo kranuo sa objavom svog nedeljnog newslettera koji će biti važan za njihovu promociju, kao i za građenje odnosa poverenja sa njihovom zajednicom," rekao je Tarik Jusić, ekspert za medijski razvoj koji je sa ekipom iz Novog Sada intenzivno rado na razvoju i implementaciji njihovog poslovnog plana.

Čak 61 % anketiranih pripadnika/ca zajednice VOICE-a istaklo je zainteresovanost da se prijavi za newsletter, dok je preostalih 37 % iskazalao zainteresovanost u zavisnosti od tema koje će biti ponuđene. To su pokazali rezultati istraživana koje je Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) sprovelo uoči kreiranja ove usluge. 

“Čak i pre nego što smo pustili prvo izdanje newsletter imali smo već 75 prijavljenih, zahvaljujući 10-dnevnoj kampanji koju smo vodili. Prvo izdanje otvorilo je preko 70 posto onih kojima smo poslali newsletter na e mail adresu,” rekli su iz tima VOICE-a.

Dugoročni strateški cilj VOICE-a je da vremenom kreira poseban newsletter sa premijum sadržajem koji bi korisnici plaćali i koji bi bio samo-održiv.

VOICE postoji od 2014 godine i izdaje ga Nezavisno društvo novinara Vojvodine.  

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku, radio, televizija i čak internet u 20. veku. To je tehnologija koja će trajno preoblikovati društvo. Za mnoge od nas, AI znači sve što smo naučili iz više distopijskih filmova (2001: Odiseja u svemiru, Terminator, Matrix, Blade Runner, …).

Teme:

Poslednji Članci:

Upravljanje obećanjima i opasnostima veštačke inteligencije: Šta svaki medijski profesionalac treba da zna o ChatGPT-u
Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku,
Generacija Z želi sadržaj koji je činjeničan, zanimljiv i lako razumljiv: Glavni urednik popularnog slovačkog medijskog portala deli svoja saznanja
REFRESHER je popularni onlajn medijski portal koji piše o vestima i životnim temama koje privlače mladu publiku. Pokrenut kao srednjoškolski
Otkrij trik: Kako razgovarati sa veb programerima o (re)dizajnu vašeg medijskog sajta
Rad na sajtu za vaš biznis može biti jednako uzbudljiv i zastrašujuć. Uzbudljiv, jer vam omogućava da iskoristite nove tehnologije
Kako će ChatGPT promeniti novinarstvo i medije?
Zamolila sam ChatGPT da napiše ovaj članak umesto mene. Naravno da jesam. Pitala sam i preformulisala pitanja kako bih dobila