BiH, Radio Osvit: Povećanje publike i koraci ka monetizaciji

min za čitanje

Radio-Osvit

Kao rezultat nove i moderne web stranice koju je Radio Osvit iz Zvornika dobio putem podrške ‘Mediji za sve’ projekta, ovaj je lokalni mediji iz Bosne i Herzegovine, povećao svoju publiku u posljednjih nekoliko mjeseci. Kako ističe direktorica Zorana Petković, broj posjeta i pratilaca stalno raste.

“Na osnovu svakodnevne komunikacije znamo da je naša publika izuzetno sretna. Planiramo provesti temeljnija istraživanja narednih mjesec ili dva kako bismo dobili više analitičkih uvida u njihovo ponašanje”, 

rekla je Petković.

Osvit je jedan od preko dvadeset medija koji su dobili novu i moderniju web stranicu, koja je prilagođena potrebama i navikama medijske publike onlajn. Također i uposlanici samog medija zadovoljni su načinom na koji stranica funkcioniše.

“Naša je procjena je da nova web stranica ima ogroman udeo u povećanju publike. Ali ovo smatramo prvim korakom prema našem krajnjem cilju - boljoj digitalnoj promociji i monetizaciji putem interneta,” 

rekla je Petković.

Radio Osvit počela je sa radom 1998. godine kao prva privatna radio stanica u gradu Zvorniku. Radio signal pokriva obje obale rijeke Drine, područje Birača u Bosni i Hercegovini i područje Podrinja u Srbiji. Potencijalni broj slušalaca je oko 200.000 ljudi.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos