Kosovski Radio KIM: Pouzdan izvor informacija i povjerenja za publiku koja govori srpski jezik

min za čitanje

Radio-Kim

Uz podršku projekta „Mediji za sve“, RTV KIM iz Čaglavice, predgrađa Prištine, jednom sedmično objavljuje zanimljive, informativne, obrazovne i zabavne priče koje se fokusiraju na populaciju kosovskih Srba. S obzirom na to da su novinarima KIM-a glavni fokus političke i društvene teme, uz krizne situacije s kojima se ponekad suočavaju na Kosovu, ove priče predstavljaju svojevrsno osvježenje jer otkrivaju najzanimljivije i najintrigantnije priče o običajima, zanatima, nošnjama, interesovanjima, događajima i drugim sličnim temama.

“Naš svakodnevni posao i neophodan novinarski zadatak je objavljivanje vijesti od javnog interesa. Na Kosovu su one po definiciji povezane s političkim dešavanjima, što je publici manje interesantno. Zato objavljivanje zanimljivih svakodnevnih životnih priča običnih ljudi kroz ovaj projekat predstavlja pravo osvježenje unutar naše medijske ponude. Takođe nam pomaže da ispunimo svoj cilj i pomažemo u izgradnji multietničkog, multikulturalnog i tolerantnog kosovskog društva”, rekao je Isak Vorgučić, direktor Radio KIM-a.

Tokom početnog šestomesečnog perioda implementacije granta, KIM je producirao 26 priča. Sve priče se snimaju za TV, ali se emituju i na radiju i objavljuju na web stranici, a dijele se i promovišu na društvenim mrežama. Tako osvježeni pristup i tople ljudske priče doprinijele su većem nivou povjerenja u njihovoj zajednici, ali su takođe i doprinijele jačanju online publike, dostigavši u toku ​​mjesec dana rekordnih 36.000 broj posjeta.

Radio KIM je jedan od rijetkih kosovskih medija koji koristi srpski jezik i koji promoviše visoke profesionalne standarde i izvještava neovisno od bilo koje političke i interesne grupe. Radio je počeo raditi 2000. godine, dok je TV program pokrenut 2013. godine. Trenutno posluje iz Čaglavice, predgrađa glavnog grada Kosova. Radio KIM izgradio je reputaciju pouzdanog izvora informacija za publiku koja govori srpski jezik na Kosovu, u Srbiji i na širem području zapadnog Balkana.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos