Crna Gora, RTV Nikšić: Sjednica Gradskog vijeća ide uživo

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

RTNK

RTV Nikšić počela je prenositi uživo događanja – od sjednica Gradskog vijeća do sportskih i kulturnih događaja – na njihovom web portalu, kao i Facebook stranicama i YouTube kanalu. Ova nova usluga bi trebala doprinijeti boljoj monetizaciji i bližoj saradnji s lokalnom zajednicom.

"Ovim projektom želimo ojačati naše prisustvo u online prostoru", rekao je Vladimir Utješinović iz RTV Nikšić. On je dodao da su po prvi put, zahvaljujući usluzi javljanja uživo, sjednice Gradskog vijeća javnosti dostupne uživo i jednostavno im je pristupiti.

"Reakcije građana bile su vrlo pozitivne. Također, prenosi sjednica gradskoj vijeća rezultirat će većom transparentnošću opštine,"

rekao je Utješinović. 

Prateći ovaj pionirski događaj, te kvalitetnu proizvodnju koju su ponudili, više klijenata se obratilo RTV Nikšić tražeći uslove pružanja ove usluge.

Lokalni javni servis Radio Televizija Nikšić je osnovana 1995. godine, kao prva lokalna TV stanica u Crnoj Gori. Danas, osim radio i televizijskih kanala, ima i web portal.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne