Kosovo: Četiri medija uspješno završila svoje zadatke i obuke

min za čitanje

British-Embassy-in-Kosovo-Reception

GračanicaOnline, Romtegra, Radio Goraždevac i Crno Beli Svet uspješno su implementirali aktivnosti vezane za izvještavanje angažovanih građana (Engaged Citizens Reporting – ECR) u okviru projekta “Mediji za sve”. ECR alat, koji je razvio BIRN, omogućava bolju dvosmjernu komunikaciju između medija i njihove publike. Omogućiće građanima da predlažu teme, daju svjedočanstva, dokumente i dokaze kako bi pomogli medijima da uključe svoju publiku u njihove priče.

Obilježavajući ovo dostignuće, predstavnici sva četiri projektna partnera - British Council -a, BIRN -a, INTRAC -a i Thomson Fondacije - zajedno s predstavnicima svih dvanaest dobitnika grantova s Kosova susreli su se u Britanskoj rezidenciji u Prištini, gde je ambasador Nicholas Abbott uručio certifikate o postignućima medijima GračanicaOnline, Romtegra, Radio Goraždevac i Crno Beli Svet.

Događaj je tim medijima pružio priliku da s ambasadorom razgovaraju o najnovijim dostignućima u medijskom sektoru, izazovima sa kojima se suočavaju, kao i o svojim aktivnostima koje provode kroz projekat “Mediji za sve”.

"Razgovarali smo o važnoj ulozi koju oni imaju u pozivanju vlasti na odgovornost, posebno na opštinskom nivou, jer se tu donose odluke koje utiču na svakodnevni život ljudi. Imati jake, nezavisne medije i profesionalne standarde novinarstva od vitalnog je značaja za svako demokratiju ", rekao je ambasador Nicholas Abbott.

Projekat “Mediji za sve” započeo je u septembru 2019. godine i trajaće do juna 2022. godine. Glavni cilj projekta je pružiti prilagođenu podršku razvoju poslovanja medija, poboljšati dvosmjernu komunikaciju između građana i medija, podržati mlade medije i mlade novinare te ojačati rodno osjetljivo izvještavanje. Glavna ciljna grupa projekta su lokalni mediji u svih šest zemalja zapadnog Balkana.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos