Kosovë: Katër media kanë përfunduar me sukses detyrat dhe trajnimet e tyre

Journalift

Journalift

Post Author

Lexim  minutësh

British-Embassy-in-Kosovo-Reception

GraçanicaOnline, Romtegra, Radio Gorazhdevac dhe Crno Beli Svet zbatuan me sukses mjetin Engaged Citizens Reporting (ECR) në vijim të mbështjes, në kuadër të projektit Media for All project. Mjeti ECR, i zhvilluar nga BIRN, lejon komunikime më të mëdha të dyanshme midis mediave dhe audiencave të tyre. Ky mjet lejon qytetarët të sugjerojnë tema, të japin dëshmi, dokumente dhe prova për të ndihmuar mediat në përfshirjen e audiencave në histori.

Duke theksuar këtë arritje, përfaqësuesit e të katër partnerëve të projektit - British Council, BIRN, INTRAC dhe Fondacioni Thomson - së bashku me përfaqësuesit e 12 përfituesëve të granteve nga Kosova morën pjesë në RezidencënBritanike në Prishtinë, ku ShTZ. Nicholas Abbott, Ambasador dorëzoi Certifikatat e Arritjeve për GraçanicaOnline, Romtegra, Radio Gorazhdevac dhe Crno Beli Svet.

Aktiviteti ofroi mundësinë që mediat të diskutojnë me ShTZ. Ambasador mbi zhvillimet e fundit në sektorin e medias, sfidat me të cilat ata përballen si dhe aktivitetet e tyre të zbatuara përmes mbështetjes së projektit Media for All.

"Ne diskutuam mbi rolin e rëndësishëm që ata luajnë në llogaridhënien nga qeveria, veçanërisht në nivelin komunal, pasi këtu merren vendimet që prekin jetën e përditshme të njerëzve. Të kesh një media të fortë, të pavarur dhe me standarde profesionale të gazetarisë është jetike për çdo demokraci, "tha ShTZ. Nicholas Abbott, Ambasador i Britanisë së Madhe në Republikën e Kosovës.

Projekti Media for All ka nisur në Shtator 2019 dhe zgjat deri në Qershor 2022. Qëllimi kryesor i projektit është ofrimi i mbështetjes së përshtatur për zhvillimin e biznesit për mediat, rritja e komunikimit të dyanshëm me qytetarët dhe organet e medias, mbështetja e mediave rinore dhe gazetarëve të rinj dhe forcimi raportimit të ndjeshëm ndaj aspektit gjinor. Grupi kryesor i synuar i projektit janë mediat lokale në të gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor.

Mbi autorin/en:

Journalift

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.
Post Author

Author

  • Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Personat me aftësi të kufizuara janë një nga grupet e margjinalizuara në Bosnje dhe Hercegovinë dhe Serbi që përballen me diskriminim dhe stigmatizim në baza ditore. Përkufizimi i një personi me aftësi të kufizuara ende nuk është konstant në BeH, ndonëse BeH-ja ka miratuar Konventën e Kombeve të Bashkuara për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara, por

Tema:

Artikujt më të fundit:

Jun 27
Personat me aftësi të kufizuara janë një nga grupet e margjinalizuara në Bosnje dhe Hercegovinë dhe Serbi që përballen me
Jun 24
RTV Tema me seli në Ferizaj në kuadër të projektit Media for All rriti kapacitetet e prodhimit të videove, lansoi
Jun 20
Ramize Salihaj këto ditë është duke qëndruar në shtëpinë e saj në Kosovë, pranë familjes për të kaluar pushimet e
Jun 17
"Hyperlocal" ka qenë një fjalë kryesore në media për një kohë të gjatë. Ndërsa përqendrimi i pronësisë së mediave tradicionale