Srbijanski Családi Kör: Veći tiraž uz pomoć kupona za popuste

min za čitanje

Csaladikor

Sedmičnik „Családi Kör“ koji izlazi na mađarskom jeziku bilježi stalni rast tiraža zahvaljujući implementaciji jedne poslovne ideje – dodatka za kupon sa popustima na više stranica. Naime, svaka tri mjeseca časopis izdaje kupone zajedno s časopisom. Prvi dodatak objavljen je početkom augusta i sadržavao je 60 kupona na osam stranica. Ova akcija trebala bi rezultirati povećanjem plaćenog tiraža, angažovanjem novih oglašivača, povećanjem prihoda i daljim razvojem redovnih kontakata s publikom.

Predstavnici medija ističu da su ciljevi postignuti nakon prvog dodatka.

„Prodaja u avgustu, kada je objavljena prva serija kupona, u odnosu na posljednji broj u julu porasla je za 14%. Ali ono što je još važnije je da se rast nastavio tokom cijelog mjeseca. Ukupna naklada u augustu u odnosu na juli bila je 4% veća”, rekao je Péter Kókai, direktor Fondacije za slobodu štampe (Press Freedom Foundation), izdavač sedmičnika „Családi Kör“.

Reakcije kupaca i kompanija su pozitivne. Beata Malčić, vlasnica trgovine svijećama u Senti, rekla je da se s kuponima pojavilo oko 10 ljudi. „Nastaviću s kampanjom. Sljedeći put ću nuditi popust više od dvije sedmice”, rekla je Malčić.

Zoltan Manji iz Kanjiže, vlasnik prodavnice odijela, istakao je da su njegovu radnju, osim stalnih kupaca, posjetili i novi. „Bio je slučaj da je jedan par vozio više od 50 kilometara samo da bi iskoristio kupone u našoj trgovini“, rekao je Manji.

Iz časopisa ističu da se ovakvom komunikacijom i suradnjom s poslovima koji su dio kuponske kampanje mogu stvoriti dugoročna partnerstva i partnere za oglašavanje i u redovnim sedmičnim izdanjima. „Családi Kör“ kontinuirano izlazi od decembra 1990. godine, dok je Fondacija za slobodu štampe preuzela prava izdavača 2017. godine. Sljedeći dodatak s kuponima za popust biće objavljen 4. novembra.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Teme:

Poslednji Članci:

Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos
Kako su priče o aktivizmu i ljudskim pravima dospele do najčitanijih portala u BiH?
Većina zaposlenih u neprofitnom sektoru se često suočava sa sličnom frustracijom - zašto teme kojima se bave, a rezultati koje