Srbijanski Családi Kör: Veći tiraž uz pomoć kupona za popuste

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

Csaladikor

Sedmičnik „Családi Kör“ koji izlazi na mađarskom jeziku bilježi stalni rast tiraža zahvaljujući implementaciji jedne poslovne ideje – dodatka za kupon sa popustima na više stranica. Naime, svaka tri mjeseca časopis izdaje kupone zajedno s časopisom. Prvi dodatak objavljen je početkom augusta i sadržavao je 60 kupona na osam stranica. Ova akcija trebala bi rezultirati povećanjem plaćenog tiraža, angažovanjem novih oglašivača, povećanjem prihoda i daljim razvojem redovnih kontakata s publikom.

Predstavnici medija ističu da su ciljevi postignuti nakon prvog dodatka.

„Prodaja u avgustu, kada je objavljena prva serija kupona, u odnosu na posljednji broj u julu porasla je za 14%. Ali ono što je još važnije je da se rast nastavio tokom cijelog mjeseca. Ukupna naklada u augustu u odnosu na juli bila je 4% veća”, rekao je Péter Kókai, direktor Fondacije za slobodu štampe (Press Freedom Foundation), izdavač sedmičnika „Családi Kör“.

Reakcije kupaca i kompanija su pozitivne. Beata Malčić, vlasnica trgovine svijećama u Senti, rekla je da se s kuponima pojavilo oko 10 ljudi. „Nastaviću s kampanjom. Sljedeći put ću nuditi popust više od dvije sedmice”, rekla je Malčić.

Zoltan Manji iz Kanjiže, vlasnik prodavnice odijela, istakao je da su njegovu radnju, osim stalnih kupaca, posjetili i novi. „Bio je slučaj da je jedan par vozio više od 50 kilometara samo da bi iskoristio kupone u našoj trgovini“, rekao je Manji.

Iz časopisa ističu da se ovakvom komunikacijom i suradnjom s poslovima koji su dio kuponske kampanje mogu stvoriti dugoročna partnerstva i partnere za oglašavanje i u redovnim sedmičnim izdanjima. „Családi Kör“ kontinuirano izlazi od decembra 1990. godine, dok je Fondacija za slobodu štampe preuzela prava izdavača 2017. godine. Sljedeći dodatak s kuponima za popust biće objavljen 4. novembra.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne