Crna Gora, Ul-info: Tehnološki i profesionalni napredak

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

Ul-info

U godini kada bilježi 8 godina postojanja, organizacija Ul-info je razvila i promovisala svoj moderni, dvojezični portal koji posjetiocima omogućava laku navigaciju i pretraživanje sadržaja. Portal je predstavio i svoj novi vizuelni identitet – moderni logo, aplikacije za Android i iOS sisteme, uz podršku ‘Mediji za sve’ projekta.

“Nakon ovih promjena, mogu reći da smo u tehnološkom smislu u samom vrhu u Crnoj Gori, što smo do sada bili kada je medijska profesionalnost u pitanju,” rekao je Mustafa Canka, urednik portala Ul-info.  

Uz novi portal – koji medij promovira na svojim društvenim mrežama na crnogorskom i albanskom jeziku, kao i svu podršku koji ovaj medij dobija kroz projekat ‘Mediji za sve’, uredništvo i novinari biće u mogućnosti da aktivnije angažiraju svoju publiku i uključe je u kreiranje sadržaja.

Konačno, i tu ne mislimo da stajemo, jedna od novina je uvođenje i online televizijskog kanala u 4K rezoluciji,” rekao je Canka.

Ul-info će u budućnosti biti fokusiran na teme koje se tiču životne okoline i rada organizacija civilnog društva. U skladu sa tim planovima, nova stranica ima i sekcije posvećene ovim temama.

Nevladina organizacija, u sklopu koje djeluje portal, osnovana je 2013. godine, dok je sam portal registrovan prije četiri godine. Uz redovne medijske aktivnosti, Ul-info je implementirao brojne projekte u oblasti medija, korupcije, vladavine prava, javnih politika, dobrog upravljanja i ljudskih prava.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne