Crna Gora, Ul-info: Tehnološki i profesionalni napredak

min za čitanje

Ul-info

U godini kada bilježi 8 godina postojanja, organizacija Ul-info je razvila i promovisala svoj moderni, dvojezični portal koji posjetiocima omogućava laku navigaciju i pretraživanje sadržaja. Portal je predstavio i svoj novi vizuelni identitet – moderni logo, aplikacije za Android i iOS sisteme, uz podršku ‘Mediji za sve’ projekta.

“Nakon ovih promjena, mogu reći da smo u tehnološkom smislu u samom vrhu u Crnoj Gori, što smo do sada bili kada je medijska profesionalnost u pitanju,” rekao je Mustafa Canka, urednik portala Ul-info.  

Uz novi portal – koji medij promovira na svojim društvenim mrežama na crnogorskom i albanskom jeziku, kao i svu podršku koji ovaj medij dobija kroz projekat ‘Mediji za sve’, uredništvo i novinari biće u mogućnosti da aktivnije angažiraju svoju publiku i uključe je u kreiranje sadržaja.

Konačno, i tu ne mislimo da stajemo, jedna od novina je uvođenje i online televizijskog kanala u 4K rezoluciji,” rekao je Canka.

Ul-info će u budućnosti biti fokusiran na teme koje se tiču životne okoline i rada organizacija civilnog društva. U skladu sa tim planovima, nova stranica ima i sekcije posvećene ovim temama.

Nevladina organizacija, u sklopu koje djeluje portal, osnovana je 2013. godine, dok je sam portal registrovan prije četiri godine. Uz redovne medijske aktivnosti, Ul-info je implementirao brojne projekte u oblasti medija, korupcije, vladavine prava, javnih politika, dobrog upravljanja i ljudskih prava.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku, radio, televizija i čak internet u 20. veku. To je tehnologija koja će trajno preoblikovati društvo. Za mnoge od nas, AI znači sve što smo naučili iz više distopijskih filmova (2001: Odiseja u svemiru, Terminator, Matrix, Blade Runner, …).

Teme:

Poslednji Članci:

Upravljanje obećanjima i opasnostima veštačke inteligencije: Šta svaki medijski profesionalac treba da zna o ChatGPT-u
Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku,
Generacija Z želi sadržaj koji je činjeničan, zanimljiv i lako razumljiv: Glavni urednik popularnog slovačkog medijskog portala deli svoja saznanja
REFRESHER je popularni onlajn medijski portal koji piše o vestima i životnim temama koje privlače mladu publiku. Pokrenut kao srednjoškolski
Otkrij trik: Kako razgovarati sa veb programerima o (re)dizajnu vašeg medijskog sajta
Rad na sajtu za vaš biznis može biti jednako uzbudljiv i zastrašujuć. Uzbudljiv, jer vam omogućava da iskoristite nove tehnologije
Kako će ChatGPT promeniti novinarstvo i medije?
Zamolila sam ChatGPT da napiše ovaj članak umesto mene. Naravno da jesam. Pitala sam i preformulisala pitanja kako bih dobila