Crna Gora, Ul-info: Tehnološki i profesionalni napredak

min za čitanje

Ul-info

U godini kada bilježi 8 godina postojanja, organizacija Ul-info je razvila i promovisala svoj moderni, dvojezični portal koji posjetiocima omogućava laku navigaciju i pretraživanje sadržaja. Portal je predstavio i svoj novi vizuelni identitet – moderni logo, aplikacije za Android i iOS sisteme, uz podršku ‘Mediji za sve’ projekta.

“Nakon ovih promjena, mogu reći da smo u tehnološkom smislu u samom vrhu u Crnoj Gori, što smo do sada bili kada je medijska profesionalnost u pitanju,” rekao je Mustafa Canka, urednik portala Ul-info.  

Uz novi portal – koji medij promovira na svojim društvenim mrežama na crnogorskom i albanskom jeziku, kao i svu podršku koji ovaj medij dobija kroz projekat ‘Mediji za sve’, uredništvo i novinari biće u mogućnosti da aktivnije angažiraju svoju publiku i uključe je u kreiranje sadržaja.

Konačno, i tu ne mislimo da stajemo, jedna od novina je uvođenje i online televizijskog kanala u 4K rezoluciji,” rekao je Canka.

Ul-info će u budućnosti biti fokusiran na teme koje se tiču životne okoline i rada organizacija civilnog društva. U skladu sa tim planovima, nova stranica ima i sekcije posvećene ovim temama.

Nevladina organizacija, u sklopu koje djeluje portal, osnovana je 2013. godine, dok je sam portal registrovan prije četiri godine. Uz redovne medijske aktivnosti, Ul-info je implementirao brojne projekte u oblasti medija, korupcije, vladavine prava, javnih politika, dobrog upravljanja i ljudskih prava.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos