Mali i Zi, Ul-info: Ngritja teknike dhe profesionale

Journalift

Journalift

Post Author

Lexim  minutësh

Ul-info

Pas përvjetorit të tetë të tij, Portali Ul-info prezantoi një faqe ueb modern, të lehtë për t’u përdorur dhe në dy gjuhë. Përveç këtyre, portali mundësoi edhe një identitet të ri vizual – një logo moderne por edhe aplikacionet për iOS dhe Android, të gjitha këto me mbështetjen nga Projekti “Media për të gjithë”.

“Pas këtyre ndryshimeve, mund të them se në aspektin teknologjik, jemi plotësisht në krye të botës mediatike në Malin e Zi, ashtu siç jemi edhe në aspektin profesional,” tha Mustafa Canka, kryeredaktor i portalit Ul-info.  

Portali i riformatuar që kjo organizatë e promovon në rrjetet e saj sociale në gjuhën malazeze dhe shqip, siç evidenton edhe stafi i Ul-info, së bashku me aktivitetet më të fundit në kuadër të Projektit “Media për të gjithë”, do të fuqizojë lexuesit e tyre dhe do të bëjë të mundur që ata të jenë proaktivë dhe të marrin pjesë në krijimin e përmbajtjes së kësaj medie.

Dhe së fundi por jo për nga rëndësia, një nga risitë është se së bashku me kolegët e rinj do të prezantojmë edhe TV online me rezolucion 4K,” tha Canka.

Në të ardhmen, Ul-info do të fokusohet më shumë në gazetarinë mjedisore dhe në aktivitetet e organizatat e shoqërisë civile (OSHC). Në vazhdim të këtyre planeve, faqja ueb i ka dedikuar seksione të caktuara ekologjisë dhe OSHC-ve.

OSHC Ul-info, në kuadër të të cilit vepron edhe Portali Ul-info, u themelua në vitin 2013, ndërkohë që portali Ul-info në dy gjuhë u regjistrua në vitin 2017. Përveç aktiviteteve mediatike online, Ul-info ka zbatuar një sërë aktivitetesh në fushën e medias, korrupsionit, shtetit ligjor, politikave publike, qeverisjes së mirë, dhe të drejtave të njeriut.

Mbi autorin/en:

Journalift

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.
Post Author

Author

  • Journalift

    Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

Blerjana-Bino-The-role-of-media-organisations-in-promoting-media-literacy
Post Author
Edukimi për median dhe informacionin (EMI)është thelbësor për ta mundësuar aftësinë e qytetarëve të mendojnë në mënyrë kritike dhe të klikojnë me mençuri. Siç thotë UNESCO: ““Edukimi për Median dhe Informacionin është një grup kompetencash të ndërlidhura që i ndihmojnë njerëzit të maksimalizojnë avantazhet dhe të minimizojnë dëmet në peizazhet e reja digjitale komunikuese të informacionit”(përkufizimi EMI). Ky artikull

Tema:

Artikujt më të fundit:

Roli i organizatave mediatike në mbështetjen e shkrim-leximit mediatik
Edukimi për median dhe informacionin (EMI)është thelbësor për ta mundësuar aftësinë e qytetarëve të mendojnë në mënyrë kritike dhe të
Shmangia e lajmeve në rritje, besimi në lajmet në rënie – njohuritë kryesore nga Raporti i Lajmeve Digjitale 2022.
Mediat kanë luajtur një rol vendimtar në mbulimin e pandemisë COVID-19 dhe luftës së Rusisë në Ukrainë. Megjithatë, njerëzit janë
Liria nga ndëshkimi
Mosndëshkimi, n.: përjashtimi ose liria nga ndëshkimi, dëmtimi ose humbja Shembull: ligjet u shkelën pa u ndëshkuar Burimi: Merriam Webster
E-tregti dhe e-pagesat: Potenciali i paperdorur për mediat
Pandemia e COVID-19 e ktheu botën përmbys, duke përfshirë industrinë e medias. Shumë media u mbyllën përgjithmonë, ndërsa në të