Mali i Zi, TV Teuta: Në përputhje me gazetarinë moderne shumë-platformëshe

Journalift

Journalift

Post Author

Lexim  minutësh

TeutaTV

Në sajë të qasjes gjithëpërfshirëse dhe shumë-platformëshe RTV Teuta nga Ulqini, po shënon rritje të vazhdueshme të audiencës në platformat e saj dixhitale. “Të gjitha të dhënat statistikore tregojnë një rritje të dukshme të vizibilitetit, shikueshmërisë dhe angazhimit të audiencës në të gjitha kanalet dixhitale,” tha Drejtoresha Ekzekutive e TV Teuta, Ilmira Lika.

Të dhënat tregojnë se në gjashtë muajt e fundit, që nga fillimi i projektit, RTV Teuta ka 1,500 abonentë të rinj në kanalin YouTube. Falë kësaj, për herë të parë kjo media ka nxjerrë të ardhura nga videot në YouTube. Të dhënat nga Facebook tregojnë për një rritje me 50% të numrit të ndjekësve, ndërkohë që shikueshmëria e faqeve të saj u rrit me 184%. Shikueshmëria e faqes TV Teuta në Instagram u rrit me një shifër të pabesueshme prej  418%.

Para se të zbatohej projekti, ne si media nuk kishim vizion të qartë dhe strategjik në lidhje me kanalet tona në platformat sociale. Falë bashkëpunimit të ngushtë me ekspertët e projektit, arritëm të rrisim shikueshmërinë tonë dhe të tërheqim më shumë audiencë,” tha Lika.

Këto arritje janë si rezultat i disa faktorëve. Më kryesorja është mbështetja e personalizuar për hartimin e një plani biznesi dhe për gazetarinë me shumë platforma. Falë kësaj, TV Teuta në ditët e sotme fokusohet në transmetimin e drejtpërdrejtë dhe pasurimin e vazhdueshëm çdo ditë të faqes së internetit dhe kanaleve të mediave sociale me përmbajtje cilësore. Po ashtu, kjo media i kushton vëmendje të veçantë diasporës duke prodhuar dokumentarë që fokusohen në nevojat e tyre.

“Ideja jonë është të krijojmë një portal modern dygjuhësh në internet. Një pjesë integrale e portalit në internet do të ishte një aplikacion përmes të cilit shikuesit dhe dëgjuesit tanë mund të ndjekin programet tona televizive dhe radiofonike në internet, pavarësisht nëse ndodhen në Mal të Zi apo kudo tjetër në botë (shtetas nga Mali i Zi që jetojnë jashtë vendit, ata që udhëtojnë, dhe të gjithë të tjerët që janë të interesuar),” tha Lika.

Faqja e re në internet dhe aplikacioni, së bashku me qasjen strategjike për gazetari shumë-platformëshe, duhet të rrisin edhe më shumë trendin pozitiv. RTV Teuta u krijua në vitin 2003 dhe është media e parë dygjuhëshe në Malin e Zi, që transmeton programet e saj në gjuhën shqipe dhe atë malazeze.

Mbi autorin/en:

Journalift

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.
Post Author

Author

  • Journalift

    Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

Blerjana-Bino-The-role-of-media-organisations-in-promoting-media-literacy
Post Author
Edukimi për median dhe informacionin (EMI)është thelbësor për ta mundësuar aftësinë e qytetarëve të mendojnë në mënyrë kritike dhe të klikojnë me mençuri. Siç thotë UNESCO: ““Edukimi për Median dhe Informacionin është një grup kompetencash të ndërlidhura që i ndihmojnë njerëzit të maksimalizojnë avantazhet dhe të minimizojnë dëmet në peizazhet e reja digjitale komunikuese të informacionit”(përkufizimi EMI). Ky artikull

Tema:

Artikujt më të fundit:

Roli i organizatave mediatike në mbështetjen e shkrim-leximit mediatik
Edukimi për median dhe informacionin (EMI)është thelbësor për ta mundësuar aftësinë e qytetarëve të mendojnë në mënyrë kritike dhe të
Shmangia e lajmeve në rritje, besimi në lajmet në rënie – njohuritë kryesore nga Raporti i Lajmeve Digjitale 2022.
Mediat kanë luajtur një rol vendimtar në mbulimin e pandemisë COVID-19 dhe luftës së Rusisë në Ukrainë. Megjithatë, njerëzit janë
Liria nga ndëshkimi
Mosndëshkimi, n.: përjashtimi ose liria nga ndëshkimi, dëmtimi ose humbja Shembull: ligjet u shkelën pa u ndëshkuar Burimi: Merriam Webster
E-tregti dhe e-pagesat: Potenciali i paperdorur për mediat
Pandemia e COVID-19 e ktheu botën përmbys, duke përfshirë industrinë e medias. Shumë media u mbyllën përgjithmonë, ndërsa në të