Srbija, Boom 93: Inovacije za bolju budućnost

min za čitanje

Pod motom “Misli globalno – djeluj lokalno!” Boom 93, radio stanica i web portal iz Požarevca u istočnoj Srbiji, uspješno je realizirao svoj poslovni plan: otvorio je online trgovinu brandiranih marki, aktivirao klub članova i predstavio svoje mobilne aplikacije za Android i iOS operativne sustave.

Budući da 80% posjeta na web stranicu dolazi s mobilnih uređaja, uprava Boom 93 vjeruje da će aplikacije poboljšati korisničko iskustvo na pametnim telefonima i omogućiti nove prilike za oglašavanje i interaktivnost.

“S ponosom ističemo da je Boom 93 jedini regionalni medij u Srbiji s iOS aplikacijom. A to je postignuto zahvaljujući projektu Media for All”, rekao je Milorad Tadić, glavni urednik Booma 93.

Druga dva segmenta poslovnog plana također su potpuno funkcionalna i ključna za daljnji razvoj ove medijske kuće. Online shop nudi unikatno dizajnirane proizvode (majice, šalice, maske, maske za telefone, torbe, itd.) s robnom markom Boom 93. Klub članova pružiće priliku ljudima koji žele podržati misiju i rad Boom 93 da to učine kroz mjesečne članarine, a zauzvrat će imati pristup ekskluzivnim pogodnostima i pogodnostima.

“Svi proizvodi su brendirani lokalnim znamenitostima – spomenikom Zvijezda iz Spomen parka Čačalica, spomenikom Milošu Obrenoviću i našim logom koji je ekskluzivno redizajniran za ovu kampanju”, rekla je Jana Jacić, PR stručnjakinja u Boomu 93.

Kao rezultat svih ovih aktivnosti došlo je do značajnog povećanja broja dnevnih posjeta portalu. Radoslav Momirović, koji je zadužen za analitiku, ističe kako je u posljednja tri mjeseca zabilježen porast lajkova/fanova na Facebooku i Instagramu za 5%.

Boom 93 osnovan je 1992. godine i opslužuje Braničevsko i Podunavsko područje u istočnoj Srbiji. Radio program ujednačena je kombinacija vijesti, talk showa i moderne muzike. Prva verzija news web stranice izrađena je 1997. godine. Kao komercijalna organizacija, Boom 93 nastoji biti fleksibilna organizacija, sposobna se brzo prilagoditi promjenama u poslovnom okruženju i sudjelovati u odgovornom dijalogu sa zajednicom.

I u tom smislu “biti dio projekta Media for All je od iznimne važnosti i dobra prilika da unaprijedimo svoj rad. Plodove ovog projekta trebali bismo vidjeti u narednim mjesecima”, zaključio je Tadić.

Boom 93 jedan je od 16 medija iz Srbije koje su dio projekta Media for All koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a provode Britansko vijeće, Thomson Fondacija, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku, radio, televizija i čak internet u 20. veku. To je tehnologija koja će trajno preoblikovati društvo. Za mnoge od nas, AI znači sve što smo naučili iz više distopijskih filmova (2001: Odiseja u svemiru, Terminator, Matrix, Blade Runner, …).

Teme:

Poslednji Članci:

Upravljanje obećanjima i opasnostima veštačke inteligencije: Šta svaki medijski profesionalac treba da zna o ChatGPT-u
Veštačka inteligencija (AI) je na mnogo načina revolucionarni događaj, slično kao što je Gutenbergova štamparska mašina bila u 15. veku,
Generacija Z želi sadržaj koji je činjeničan, zanimljiv i lako razumljiv: Glavni urednik popularnog slovačkog medijskog portala deli svoja saznanja
REFRESHER je popularni onlajn medijski portal koji piše o vestima i životnim temama koje privlače mladu publiku. Pokrenut kao srednjoškolski
Otkrij trik: Kako razgovarati sa veb programerima o (re)dizajnu vašeg medijskog sajta
Rad na sajtu za vaš biznis može biti jednako uzbudljiv i zastrašujuć. Uzbudljiv, jer vam omogućava da iskoristite nove tehnologije
Kako će ChatGPT promeniti novinarstvo i medije?
Zamolila sam ChatGPT da napiše ovaj članak umesto mene. Naravno da jesam. Pitala sam i preformulisala pitanja kako bih dobila