Srbija, Boom 93: Inovacije za bolju budućnost

Journalift

Journalift

Post Author

min read

Pod motom “Misli globalno – djeluj lokalno!” Boom 93, radio stanica i web portal iz Požarevca u istočnoj Srbiji, uspješno je realizirao svoj poslovni plan: otvorio je online trgovinu brandiranih marki, aktivirao klub članova i predstavio svoje mobilne aplikacije za Android i iOS operativne sustave.

Budući da 80% posjeta na web stranicu dolazi s mobilnih uređaja, uprava Boom 93 vjeruje da će aplikacije poboljšati korisničko iskustvo na pametnim telefonima i omogućiti nove prilike za oglašavanje i interaktivnost.

“S ponosom ističemo da je Boom 93 jedini regionalni medij u Srbiji s iOS aplikacijom. A to je postignuto zahvaljujući projektu Media for All”, rekao je Milorad Tadić, glavni urednik Booma 93.

Druga dva segmenta poslovnog plana također su potpuno funkcionalna i ključna za daljnji razvoj ove medijske kuće. Online shop nudi unikatno dizajnirane proizvode (majice, šalice, maske, maske za telefone, torbe, itd.) s robnom markom Boom 93. Klub članova pružiće priliku ljudima koji žele podržati misiju i rad Boom 93 da to učine kroz mjesečne članarine, a zauzvrat će imati pristup ekskluzivnim pogodnostima i pogodnostima.

“Svi proizvodi su brendirani lokalnim znamenitostima – spomenikom Zvijezda iz Spomen parka Čačalica, spomenikom Milošu Obrenoviću i našim logom koji je ekskluzivno redizajniran za ovu kampanju”, rekla je Jana Jacić, PR stručnjakinja u Boomu 93.

Kao rezultat svih ovih aktivnosti došlo je do značajnog povećanja broja dnevnih posjeta portalu. Radoslav Momirović, koji je zadužen za analitiku, ističe kako je u posljednja tri mjeseca zabilježen porast lajkova/fanova na Facebooku i Instagramu za 5%.

Boom 93 osnovan je 1992. godine i opslužuje Braničevsko i Podunavsko područje u istočnoj Srbiji. Radio program ujednačena je kombinacija vijesti, talk showa i moderne muzike. Prva verzija news web stranice izrađena je 1997. godine. Kao komercijalna organizacija, Boom 93 nastoji biti fleksibilna organizacija, sposobna se brzo prilagoditi promjenama u poslovnom okruženju i sudjelovati u odgovornom dijalogu sa zajednicom.

I u tom smislu “biti dio projekta Media for All je od iznimne važnosti i dobra prilika da unaprijedimo svoj rad. Plodove ovog projekta trebali bismo vidjeti u narednim mjesecima”, zaključio je Tadić.

Boom 93 jedan je od 16 medija iz Srbije koje su dio projekta Media for All koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a provode Britansko vijeće, Thomson Fondacija, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

About the author:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift

    Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Related articles:

Top stories from Journalift:

Blerjana-Bino-The-role-of-media-organisations-in-promoting-media-literacy
Post Author
Medijska i informaciona pismenost (MIP) je od suštinskog značaja zarazvijanje sposobnosti građana da kritički razmišljaju i mudro klikću. Kako UNESCO kaže: „Medijska i informaciona pismenost su međusobno povezani skup kompetencija koje pomažu ljudima da maksimalno povećaju prednosti i minimalizuju štetu, u novim informacionim, digitalnim i komunikacionim pejzažima“ (definicija MIP-a). Ovaj članak tvrdi da su, pored kreatora politike, civilnog društva i

Teme:

Poslednji Članci:

Uloga medijskih organizacija u podršci medijskoj pismenosti
Medijska i informaciona pismenost (MIP) je od suštinskog značaja zarazvijanje sposobnosti građana da kritički razmišljaju i mudro klikću. Kako UNESCO
Izbegavanje vesti u porastu, poverenje u vesti opada – ključni uvidi iz Izveštaja o digitalnim vestima za 2022.
Mediji su odigrali odlučujuću ulogu u izveštavanju o pandemiji COVID-19 i ruskom ratu u Ukrajini. Međutim, u poslednje vreme ljudi
Sloboda od kažnjavanja
Nekažnjivost, n.: izuzeće ili sloboda od kazne, štete ili gubitka Primer: nekažnjeno su kršeni zakoni Izvor: Merriam Webster dictionary Međunarodni
E-trgovina i e-plaćanja: Neiskorišten potencijal za medije
Pandemija COVID-19 okrenula je svet naglavačke, uključujući i medijsku industriju. Mnogi mediji su se zauvek zatvorili, dok su u isto