Vladimira Dorčova Valtner: Ličnost 2021. godine u Srbiji, prema izboru OEBS-a

min za čitanje

Vladimira Dorčova Valtner dobitnica je nagrade za ličnost 2021. godine za izuzetan doprinos razvoju i promociji etičkog novinarstva, slobodi izražavanja i posebno informisanja na jezicima nacionalnih manjina. 

Vladimira, čiji je maternji jezik slovački, nakon uspešne novinarske i uredničke karijere u svom Magliću osnovala je Storyteller, portal koji izveštava na slovačkom i srpskom jeziku. Ona je ujedno i menadžerka društvenih medija Nezavisnog društva novinara Vojvodine, i vrlo je aktivna ispred svog udruženja, i Vojvođanskog istraživačkog centra – VOICE – u projektu koji podržava Media for All projekat. 

Sa Vladimirom smo za Journalift razgovarali uoči novogodišnjih praznika:

U okviru podrške Media for All projekta, Nezavisno društvo novinara Vojvodine razvilo je newsletter kao način redovne dvosmerne komunikacije sa svojom zajednicom. Prvo izdanje newlsettera objavljeno je u drugoj polovini jula, a preko stotinu prijavljenih redovno je u značajnom broju otvaralo ovaj novi proizvod i čitalo njegove sadržaje. 

Uz kontinuirano visok broj angažovanih posetilaca i poseta sajtu VOICE-a, zabeležen je i blagi porast korisnika Facebooka – 6 %, Twittera – 7,5 %, dok su otvoreni i novi profili na Linkedinu i Instagramu. 

VOICE je, u sklopu podrške, unapredio i svoj web sajt, a zajednici se kontinuirano nude informacije upakovane u raznovrsne formate koje je lako konzumirati, poput kratkih videa, uredničkog komentara, infografika, itd. 

U narednom periodu, VOICE planira da lansira premium izdanje newslettera za čije će se sadržaje plaćati.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos