Vladimira Dorčova Valtner: Ličnost 2021. godine u Srbiji, prema izboru OEBS-a

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

Vladimira Dorčova Valtner dobitnica je nagrade za ličnost 2021. godine za izuzetan doprinos razvoju i promociji etičkog novinarstva, slobodi izražavanja i posebno informisanja na jezicima nacionalnih manjina. 

Vladimira, čiji je maternji jezik slovački, nakon uspešne novinarske i uredničke karijere u svom Magliću osnovala je Storyteller, portal koji izveštava na slovačkom i srpskom jeziku. Ona je ujedno i menadžerka društvenih medija Nezavisnog društva novinara Vojvodine, i vrlo je aktivna ispred svog udruženja, i Vojvođanskog istraživačkog centra – VOICE – u projektu koji podržava Media for All projekat. 

Sa Vladimirom smo za Journalift razgovarali uoči novogodišnjih praznika:

U okviru podrške Media for All projekta, Nezavisno društvo novinara Vojvodine razvilo je newsletter kao način redovne dvosmerne komunikacije sa svojom zajednicom. Prvo izdanje newlsettera objavljeno je u drugoj polovini jula, a preko stotinu prijavljenih redovno je u značajnom broju otvaralo ovaj novi proizvod i čitalo njegove sadržaje. 

Uz kontinuirano visok broj angažovanih posetilaca i poseta sajtu VOICE-a, zabeležen je i blagi porast korisnika Facebooka – 6 %, Twittera – 7,5 %, dok su otvoreni i novi profili na Linkedinu i Instagramu. 

VOICE je, u sklopu podrške, unapredio i svoj web sajt, a zajednici se kontinuirano nude informacije upakovane u raznovrsne formate koje je lako konzumirati, poput kratkih videa, uredničkog komentara, infografika, itd. 

U narednom periodu, VOICE planira da lansira premium izdanje newslettera za čije će se sadržaje plaćati.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne