Shqipëri, Citizens Channel: Trajnime për edukimin mediatik,“Sheshit”

Journalift

Journalift

Post Author

Lexim  minutësh

qarte-hapur

Citizens Channel në Tiranë prezantoi platformën e saj të mësimit online të quajtur Sheshit, e cila synon rritjen e kapaciteteve të gazetarëve të rinj, studentëve të gazetarisë, aktivistëve dhe qytetarëve për raportimin e çështjeve me rëndësi komunitare, përmes kurseve intensive online.

“Sheshit synon të bëje bashkë komunitetet rreth Citizens Channel. Duke ju ofruar njohuritë, këshillat dhe pajisjet e duhura për të avancuar në mënyrë efektive aktivizmin e tyre mbi çështje që lidhen me demokracinë, mjedisin, sundimin e ligjit dhe të drejtat e njeriut”, tregon Lorin Kadiu, Drejtues Ekzekutiv i Citizens Channel.

Moduli i parë i serisë prej tre trajnimesh, i fokusuar në Edukimin Mediatik, është tanimë online dhe gati për të mirëpritur pjesëmarrësit. Ky modul përbëhet nga 5 njësi që përcjellin një sërë njohurish teorike dhe praktike mbi të menduarin kritik gjatë konsumit të përmbajtjes mediatike. Dy modulet e tjera do të fokusohen tek gazetaria përmes telefonit celular (Mobile Journalism) dhe Mjetet e Aktivizmit Kreativ.

Plani afatgjatë i platformës është që të sigurojë vazhdimësinë, duke u kthyer në një shërbim të vetë-mjaftueshëm.

“Kjo është ajo që ne po synojmë – përmes një fushate marketingu online për “Mjetet e Gazetarit Qytetar” – një set pajisjesh që do të fuqizojë aktivistët dhe gazetarët e rinj në prodhimin e përmbajtjes vizuale cilësore. Do të kemi gjithashtu një fushatë me aksesorë të brenduar – që do të krijohen nga moduli jonë mbi Aktivizmin Kreativ”, thotë Kadiu.

Citizens Channel është pjesë e programit “Media for All”, një iniciativë e themeluar nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar, zbatuar nga “British Council” në partneritet me BIRN, INTRAC dhe Fondacionin Thomson.

Mbi autorin/en:

Journalift

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.
Post Author

Author

  • Journalift

    Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

Blerjana-Bino-The-role-of-media-organisations-in-promoting-media-literacy
Post Author
Edukimi për median dhe informacionin (EMI)është thelbësor për ta mundësuar aftësinë e qytetarëve të mendojnë në mënyrë kritike dhe të klikojnë me mençuri. Siç thotë UNESCO: ““Edukimi për Median dhe Informacionin është një grup kompetencash të ndërlidhura që i ndihmojnë njerëzit të maksimalizojnë avantazhet dhe të minimizojnë dëmet në peizazhet e reja digjitale komunikuese të informacionit”(përkufizimi EMI). Ky artikull

Tema:

Artikujt më të fundit:

Roli i organizatave mediatike në mbështetjen e shkrim-leximit mediatik
Edukimi për median dhe informacionin (EMI)është thelbësor për ta mundësuar aftësinë e qytetarëve të mendojnë në mënyrë kritike dhe të
Shmangia e lajmeve në rritje, besimi në lajmet në rënie – njohuritë kryesore nga Raporti i Lajmeve Digjitale 2022.
Mediat kanë luajtur një rol vendimtar në mbulimin e pandemisë COVID-19 dhe luftës së Rusisë në Ukrainë. Megjithatë, njerëzit janë
Liria nga ndëshkimi
Mosndëshkimi, n.: përjashtimi ose liria nga ndëshkimi, dëmtimi ose humbja Shembull: ligjet u shkelën pa u ndëshkuar Burimi: Merriam Webster
E-tregti dhe e-pagesat: Potenciali i paperdorur për mediat
Pandemia e COVID-19 e ktheu botën përmbys, duke përfshirë industrinë e medias. Shumë media u mbyllën përgjithmonë, ndërsa në të