Kosovë, Romtegra: Uebfaqja e parë që nga themelimi i tyre

Journalift

Journalift

Post Author

Lexim  minutësh

RomaniInformativuniAgencia

Për herë të parë që nga themelimi i tyre Romtegra, një qender e vogel në gjuhën Rome nga Prishtina, krijoi uebfaqen e tyre në dispozicion në www.romtegra.com. Deri më tani, ata kryesisht kanë operuan përmes kanaleve të mediave sociale.

"Me fillimin e uebfaqes së re, ne tani e kemi shumë më të lehtë botimin e produkteve, lajmeve dhe të gjitha materialeve në lidhje me komunitetin Rom dhe ngjarjet aktuale në Kosovë dhe më gjerë,"

u shpreh Avdi Misini, redaktor i Romtegra.

Romtegra është një organizatë joqeveritare e themeluar në vitin 2010, e fokusuar ekskluzivisht në përmirësimin e mediave në gjuhën Rome dhe nevojat e komunitetit Rom në Kosovë. Në këtë drejtim ato prodhojnë emisione debatuese dhe materiale mediatike.

Si pjesë e skemës së granteve të qytetarëve e Angazhuar për reportim (QAR), Romtegra do të ketë mundësinë të angazhojë më mirë komunitetin e tyre dhe të përfshijë qytetarët në procesin e reportimit. Uebfaqja e re është thelbësore në këtë drejtim, pasi ajo do të shërbejë jo vetëm si një platformë për shpërndarjen e përmbajtjes, por edhe si një vend për ndërveprim me audiencat dhe angazhimin e qytetarëve përmes thirrjeve dhe pyetësorëve të ndryshëm.

Mbi autorin/en:

Journalift

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.
Post Author

Author

  • Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Personat me aftësi të kufizuara janë një nga grupet e margjinalizuara në Bosnje dhe Hercegovinë dhe Serbi që përballen me diskriminim dhe stigmatizim në baza ditore. Përkufizimi i një personi me aftësi të kufizuara ende nuk është konstant në BeH, ndonëse BeH-ja ka miratuar Konventën e Kombeve të Bashkuara për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara, por

Tema:

Artikujt më të fundit:

Jun 27
Personat me aftësi të kufizuara janë një nga grupet e margjinalizuara në Bosnje dhe Hercegovinë dhe Serbi që përballen me
Jun 24
RTV Tema me seli në Ferizaj në kuadër të projektit Media for All rriti kapacitetet e prodhimit të videove, lansoi
Jun 20
Ramize Salihaj këto ditë është duke qëndruar në shtëpinë e saj në Kosovë, pranë familjes për të kaluar pushimet e
Jun 17
"Hyperlocal" ka qenë një fjalë kryesore në media për një kohë të gjatë. Ndërsa përqendrimi i pronësisë së mediave tradicionale