Kosovë, RTV Puls: Fokusi tek komunat e vogla

Journalift

Journalift

Post Author

Lexim  minutësh

RTV PULS

RTV Puls, një media lokale nga Shillova, prodhonte shfaqje live për pesë komuna rurale në Kosovë duke u fokusuar tek potencialet e tyre për turizëm lokal dhe për rritjen e ndërgjegjësimit në lidhje me sfidat kryesore me të cilat përballen banorët e tyre. Programi i këtij televizioni synonte t’i përfaqësonte më mirë pesë komunat me shumicë serbe në Kosovë (Shtërpcë, Kllokot, Partesh, Novobërdë, dhe Ranillug).

Në sajë të ndihmës nga Projekti “Media for All” (Media për të gjithë), RTV Puls nisi programin televiziv të drejtpërdrejtë Eto nas kod vas / Më pranë jush duke përdorur një risi, një Automjet Transmetimi nga Terreni (studio lëvizëse), në hyrje të ndërtesave të komunave të vogla dhe në pikat më të njohura në këto komuna.

“Nuk pritëm gjatë për vlerësimet nga audienca. Pas shfaqjes së dytë morën një sërë komentesh pozitive me theks të veçantë te kapacitetet teknologjike dhe njerëzore për të prodhuar përsosmërisht shfaqje live që zgjasin rreth 60 deri në 70 minuta secila,” tha Stanko Pevac, Drejtor Projekti në RTV Puls.

Shillova me pak më shumë se 1,200 banorë është fshati më i madh në komunë dhe RTV Puls me rreth njëzetë të punësuar është punëdhënësi më i madh në komunë. Dhe jo vetëm kjo. Falë edhe licencës për transmetim rajonal, programi i këtij televizioni mund të shihet jashtë rajonit të Gjilanit, në të gjitha komunat fqinje dhe përmes rrjeteve të operatorëve kabllorë mund të shihet nga pothuajse çdo banor në Kosovë.

“Misioni ynë është të jemi një burim i besueshëm informimi për komunitetin serb në Kosovë si dhe për banorët e tjerë serbishtfolës. Në këtë drejtim, RTV Puls po zhvillon produksionin e vet solid, duke i dhënë prioritet lajmeve, reportazheve dhe programeve vendore në mbarë Kosovën si dhe një programi të pasur kulturor dhe artistik që synon ruajtjen, zhvillimin dhe promovimin e gjuhës serbe dhe trashëgimisë kulturore të komunitetit serb në Kosovë”, thonë nga RTV Puls.

Kjo media u krijua në vitin 2001 si televizion i drejtpërdrejtë – DТV (Televizioni për Fëmijë), dhe në vitin 2004 u riemërtua në RTV Puls duke përshtatur skemën programatike të saj në një program me format të përgjithshëm.

Mbi autorin/en:

Journalift

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.
Post Author

Author

  • Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

01-ENG-Vranje-and-Strumica-Teachers-as-Silent-Accomplices-in-Violence-Against-LGBT-Students.png
Të rinjtë Lgbt+ nga Vranja dhe Strumica, Darijan dhe Nikolën, i lidhin të njëjtat probleme me të cilat ata janë përballur gjatë kohës sa ishin në shkollë. Ata pa dëshirë kujtojnë shkollën e tyre fillore dhe të mesme, ku ishin cak i sulmeve verbale por edhe fizike gati në baza ditore, dhe mësimdhënësit, që duhej t’i mbronin, kryesisht e

Tema:

Artikujt më të fundit:

Vranje dhe Strumicë: mësimdhënësit si bashkëpunëtorë të heshtur në dhunën kundër nxënësve LGBT+
Të rinjtë Lgbt+ nga Vranja dhe Strumica, Darijan dhe Nikolën, i lidhin të njëjtat probleme me të cilat ata janë
Ana tjetër e pandemisë: të rinjtë nga Serbia dhe Maqedonia e Veriut heronj të komunitetit
Gjithçka filloi nga frika se vajza e re Anđela, që jeton me nënën e saj në skaj të ekzistencës në
Pandemia e të metave në arsim në Ballkan
Është e shtunë. G., një studente e matematikës në Universitetin e Prishtinës, është para laptopit, duke u munduar të fokusohet
Luftimi i nacionalizmit në mesin e të rinjve: kush po i hedh benzinë zjarrit?
Të rinjtë në Ballkanin Perëndimor e kanë të vështirë të kuptojnë realitetin e tyre dhe të njohin njëri-tjetrin për shkak