Shqipëri, Star Plus TV: Artizanet e Shkodrës

Journalift

Journalift

Post Author

Lexim  minutësh

RTV Star News

Të qëndisësh motivet tradicionale por edhe të krijosh punime të imëta në filigran është një punë sa e vështirë aq edhe e bukur. Në Shkodër, qytet në veriperëndim të Shqipërisë, janë me dhjetëra artizanë që i kanë përkushtuar jetën këtij profesioni.

Një prej tyre është edhe “artizania e shqipes”, Ardjana Handraj, që është edhe një ndër mjeshtret e punimit të simbolit të shqiponjës së flamurit. Janë me qindra shqiptarë brenda dhe jashtë vendit që duan ta kenë këtë simbol pranë tyre.

Mjeshtrja e shqipes na thotë: “I jam përkushtu vetëm shqipes dhe di me e punu. Jam krenare që kena këtë simbol. Kur i vlerësojnë punët e mia me shqipe, ndihem shumë krenare,” përfundon Ardjana.

Star Plus Tv, një televizion lokal në qytetin verior të Shkodrës, e kuptoi se kjo punë artizanale është një mundësi për krijim të ardhuash duke rritur shikueshmërinë e tyre, por edhe si një formë për promovimin e trashëgimisë kulturore.

Drejtori i Star Plus TV në Shkodër, Ardi Hoti, i dërgoi një kërkesë Bashkisë së Shkodrës ku i kërkonte të njihej me sfidat e mëdha të këtij komuniteti e për t’i ndihmuar në çeljen e një tregu të dedikuar për ta.

Gjatë këtyre muajve kemi ndjekur punën e artizanëve në Shkodër, e cila është shumë e bukur për t’u fshehur apo për të mos u promovuar. Ata janë një vlerë e madhe e qytetit dhe e trashëgimisë sonë kulturore, e cila duhet të promovohet patjetër,” përfundon zoti Hoti. 

Kështu, më pas u bënë një sërë artikujsh dhe lajmesh që fokusohen në sfidat me të cilat përballen artizanet por edhe për t’u promovuar si një potencial turistik. Star Plus TV synon t’i vijë në ndihmë qindra artizanëve por edhe t’i japë vlerë punimeve të tyre.

I regjistruar në vitin 2010, Star Plus TV është i vetmi televizion lokal që transmeton në platformën satelitore DigitAlb. Kjo media ka të punësuar 16 punonjës me kohë të plotë dhe 9 të tjerë me kohë të pjesshme.

Mbi autorin/en:

Journalift

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.
Post Author

Author

  • Journalift

    Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

Capacity-building-as-a-necessary-investment-for-media-outlets
Post Author
Ndërtimi i kapaciteteve (NK/CB), i përcaktuar si procesi i zhvillimit dhe forcimit të aftësive, instinkteve, shkathësive, proceseve dhe burimeve për të cilat organizatat dhe komunitetet kanë nevojë në mënyrë që të mbijetojnë, përshtaten dhe lulëzojnë në një botë që ndryshon me shpejtësi, është një nga mjetet kryesore që Fondacioni Thomson (TF) përdor, së bashku me mentorimin dhe grantet, në

Tema:

Artikujt më të fundit:

Ngritja e kapaciteteve si një investim i domosdoshëm për media
Ndërtimi i kapaciteteve (NK/CB), i përcaktuar si procesi i zhvillimit dhe forcimit të aftësive, instinkteve, shkathësive, proceseve dhe burimeve për
Roli i organizatave mediatike në mbështetjen e shkrim-leximit mediatik
Edukimi për median dhe informacionin (EMI)është thelbësor për ta mundësuar aftësinë e qytetarëve të mendojnë në mënyrë kritike dhe të
Shmangia e lajmeve në rritje, besimi në lajmet në rënie – njohuritë kryesore nga Raporti i Lajmeve Digjitale 2022.
Mediat kanë luajtur një rol vendimtar në mbulimin e pandemisë COVID-19 dhe luftës së Rusisë në Ukrainë. Megjithatë, njerëzit janë
Liria nga ndëshkimi
Mosndëshkimi, n.: përjashtimi ose liria nga ndëshkimi, dëmtimi ose humbja Shembull: ligjet u shkelën pa u ndëshkuar Burimi: Merriam Webster