Kosovë, RTV Tema: Fokusimi në prodhim të cilësisë së lartë

Lexim  minutësh

RTV-Tema

RTV Tema me seli në Ferizaj në kuadër të projektit Media for All rriti kapacitetet e prodhimit të videove, lansoi dy seriale televizive me cilësi të lartë, përmirësoi shitjet në internet përmes video reklamave gjatë transmentimit (streaming) dhe prezantoi një platformë të re të, abonim – bazuar dhe radio shërbim në dyqan.

Për të qenë në gjendje të fokusohet si në produksionin e videove komerciale dhe dokumentare/informative, RTV Tema punësoi katër persona të rinj në sektorin e produksionit dhe lajmeve.

Me prezantimin e kamerës së re të kinemasë 4.6K, departamenti i tyre i prodhimit të videove është përshtatur me një zinxhir prodhimi më të sofistikuar, duke shtuar pozicione të reja: asistent kamere, focus puller, operator me kamerë të qëndrueshme/gjimbal dhe kolorist.

“Duke marrë trajnime të brendshme dhe trajnime Thomson për gazetari dhe prodhim video, stafi ynë ka përmirësuar cilësinë e shkrimit të skenarit dhe tregimit vizual, duke e bërë videoproduksionin tonë me një ndikim më të madh dhe më tërheqës për t'u parë”, tha Visar Hoti, drejtor i RTV-së Tema.

Prodhimi dokumentar, si një nga shtyllat kryesore të planit të biznesit të RTV-së Tema, u fokusua në promovimin e fshatrave rurale dhe atraksioneve turistike të Kosovës dhe Shqipërisë, në mënyrë që të kontribuojë në promovimin e turizmit dhe zhvillimin e përgjithshëm ekonomik të komunitetit ku ata veprojnë.

Për të përfituar plotësisht nga përmirësimet e prodhimit, RTV Tema zhvilloi gjithashtu strategji të reja të shtrirjes dhe mediave sociale.

Gjatë zbatimit të projektit ne kishim përmirësuar ndjeshëm shtrirjen tonë në mediat sociale. Numri i ndjekësve në Facebook është rritur me 13%. Gjithashtu kemi rritur të hyrat nga reklamat për 45% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar”, tha Hoti.

RTV Tema është televizion lokal privat i themeluar në vitin 2000 si radiostacion dhe nga viti 2005 është licencuar si stacion televiziv që mbulon 10 komuna të Kosovës me rreth 700,000 banorë.

Është një nga gjashtë mediat nga Kosova që janë pjesë e skemës së granteve për zhvillimin e biznesit të projektit Media for All. Projekti financohet nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar dhe zbatohet nga Këshilli Britanik, Fondacioni Thomson, BIRN dhe INTRAC në të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor.

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

Periudha e pandemisë së shkaktuar nga koronavirusi ka ndikuar shumë në ndryshimin e zakoneve të qytetarëve në mjedisin online dhe përdorimin e institucioneve të pagesave që ofrohen. Sipas një numri të madh raportimesh nga institucionet dhe mediat përkatëse, ishte një periudhë e rritjes së tregtisë elektronike dhe modeleve të ndryshme të abonimit që mbeti, ndoshta jo në atë masë,

Tema:

Artikujt më të fundit:

Pse nuk duhet të hiqni dorë nga modeli i abonimit?
Periudha e pandemisë së shkaktuar nga koronavirusi ka ndikuar shumë në ndryshimin e zakoneve të qytetarëve në mjedisin online dhe
Si mund të bashkëpunojnë më mirë gazetarët vendas dhe ata hulumtues?
Shpesh në biznesin mediatik është sfidë të prodhohen bashkëpunime të suksesshme mes gazetarëve, veçanërisht kur bëhet fjalë për gazetarë nga
ABC-ja e gazetarisë mobile dhe pse duhet ta konsideroni atë
Çfarë bëni kur e gjeni veten përballë një pamjeje të mahnitshme ose kur diçka e pazakontë ndodh para syve tuaj?
Arritni një përvojë të lehtë, të shpejtë dhe tërheqëse të ngjashme me aplikacion por pa aplikacion origjinal
A po mendoni të zhvilloni një aplikacion për përmbajtje online? Apo ndoshta tashmë keni një aplikacion, por nuk jeni të
"; jQuery(this).append(slajderString); }); jQuery(document).ready(function(){ reflowResourceColumns(); fixDownloads(); jQuery(".flexslajder").flexslider({ animation:"slide", slideshow:"false", touch:"true", minItems:1, maxItems:2, itemWidth:295, itemMargin:11, animationSpeed:500, directionNav:false, controlNav:false, animationLoop:true, slideshow: false });}); jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".equalize").each(function(){ var maxh=0; jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ if(jQuery(this).height()>maxh) maxh=jQuery(this).height(); }); jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ jQuery(this).css("height",maxh+"px"); }); }); }); jQuery(window).resize(function() { fitBigAlicorn(); var vpw = (screen.width>=768)?'1280':'device-width'; jQuery("head").append(''); }); jQuery(document).ready(function(){fitBigAlicorn();}) jQuery(".elementor-search-form--icon-search").click(function(){jQuery(this).addClass("focus"); jQuery(".elementor-search-form__input",this).focus(); }); jQuery(".wpml-ls-touch-device").click(function(){jQuery(this).addClass("focus");}); jQuery(".wpml-ls-touch-device, .elementor-search-form--icon-search").mouseleave(function(){jQuery(this).removeClass("focus");});