Hap pas hapi nga faza pa të ardhura te fitimi i parave

Lexim  minutësh

Korak-po-korak-od-faze-bez-prihoda-do-monetizacije

Ndryshimet e kushtëzuara nga inovacionet teknologjike vijnë gjithmonë nga vendet më të zhvilluara ku ndodhen selitë e kompanive më të mëdha teknologjike, por ato ndikojnë njësoj në mediat në shoqëritë më pak të zhvilluara. Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme që vendimmarrësit dhe industria e medias të kuptojë ndryshimet që po transformojnë rrënjësisht mjedisin mediatik dhe, më e rëndësishmja, të marrin pjesë në vendosjen e standardeve të reja për profesionin. Gjëja më e rëndësishme është që media të ruajë integritetin dhe besueshmërinë në një mjedis të ri, dixhital dhe që ato të ushqejnë shumësinë e mendimeve dhe rrjedhën e informacionit të papenguar. Në të njëjtën kohë, media duhet të jetë ekonomikisht e qëndrueshme me njohuri dhe kapacitet të mjaftueshëm për të ndjekur gjithmonë trendet dhe për të prezantuar risi.

Ju jeni të vetëdijshëm se në praktikë gjithçka nuk është aq e thjeshtë dhe se interneti dhe hapësira dixhitale kanë qenë për gjatë vendi ku liria e shprehjes dhe liria e medias hasin shumë sfida dhe probleme. Kështu, për shembull, informacioni i orientuar drejt algoritmit çon në faktin se njerëzit shpesh marrin informacion në qarqe të mbyllura të njerëzve ose të njohurve të tyre me preferencë të njëjtë, dhe sasia dhe shpejtësia e përhapjes së dezinformacioneve ndonjëherë është aq e madhe sa rrezikon seriozisht dialogun shoqëror. Kështu, në fund të fundit, mediat, veçanërisht ato të vogla, lokale, e kanë të vështirë të fitojnë para nga përmbajtja e tyre pasi modelet aktuale të biznesit nuk sigurojnë qëndrueshmërinë e tyre, me burimet që disponojnë, ato vështirë se mund të ndjekin trendet.

Tregu është gati të tarifojë për përmbajtjen - e vërtetë apo miti?

Një nga shumë gjërat që fatkeqësisht kemi pasur mundësinë të mësojmë kur shpërtheu pandemia COVID-19 vitin e kaluar është se sa kjo krizë sociale ka treguar vlerën e informacionit të saktë, të verifikuar dhe të vërtetë për të mbrojtur shëndetin e qytetarëve, por gjithashtu ka ekspozuar shumë dobësitë e sistemit mediatik.

Sot, kur një numër i madh i aktiviteteve zhvillohen pothuajse ekskluzivisht në internet, është e rëndësishme që industria e medias më në fund të ndalojë së injoruari këtë kanal kyç dhe të kthehet në avantazhin e saj që gjigandët e sotëm të teknologjisë kanë përfituar nga dobësia e industrisë mediatike dhe janë bërë kanali dominues për informimin e njerëzve, lajmet e rreme dhe nevoja për burime të verifikuara e kanë bërë tregun më të gatshëm se kurrë për të tarifuar përmbajtjen.

Monetizimi nuk duhet të vërë kurrë në dyshim misionin e medias dhe atë me të cilën merren mediat. Në vend të kësaj, ajo duhet të ndihmojë median në ndërtimin e biznesit duke siguruar burime të pavarura të të ardhurave dhe t'i ndihmojë ata të informojnë publikun në një kohë, në mënyrë cilësore dhe në mënyrë profesionale.

Kjo është ajo ku ne hyjmë në skenë, duke shpjeguar se si funksionojnë gjërat në internet dhe duke ju dhënë disa këshilla për t'ju ndihmuar të fitoni para nga përmbajtja juaj. Pra, le të fillojmë.

Zgjedhjet tuaja janë: sasia e pranisë së medias apo cilësia?

Zgjedhjet tuaja janë: sasia e pranisë së medias apo cilësia?

Është e qartë që të dyja janë të rëndësishme, por ndërsa sasia duket më me kosto efektive për momentin (dhe në shumicën e rasteve është), në planin afatgjatë nuk është kështu. Kur themi cilësinë e pranisë së medias, në radhë të parë nënkuptojmë nëse mesazhi i është transmetuar audiencës së duhur në mënyrën e duhur dhe nëse është bërë përmes një kanali adekuat komunikimi. Në tregun e brendshëm, për fat të keq, ne jemi dëshmitarë se në shumicën e rasteve, sasia vihet ende në vendin e parë, gjë që është e gabuar. Parametri kryesor nuk duhet të jetë numri i njoftimeve në media, por cilësia e pranisë së mediave. Vetëm në një situatë ku qëllimi është ekskluzivisht vizibiliteti, sasia mund dhe duhet të vendoset në radhë të parë.

Tjetra, duhet të kuptoni menaxhimin e përmbajtjes algoritmike të mediave.

Gjëja më e rëndësishme është të dallojmë dy algoritmet e mëposhtëm:

  1. algoritme të përdorura për formatimin e përmbajtjes

Ata çiftëzojnë përmbajtjen me përdoruesin dhe përcaktojnë përmbajtjen që çdo përdorues individual sheh në internet, përfshirë postimet e përdoruesve dhe reklamat me pagesë. Disa shembuj të këtyre algoritmeve janë News Feed (Facebook), Timeline (Tëitter) dhe përmbajtja e rekomanduar që na ofrohet nga YouTube.

  1. algoritme për moderimin e përmbajtjes

Ato shërbejnë për të hequr përmbajtjen që shkel rregullat e vetë kompanive dhe rrjeteve sociale.

Çdo e dhënë dixhitale, përmbajtje e botuar në Internet ose profile në rrjetet sociale, përpunohet në të ashtuquajturat kuti të zeza të inteligjencës artificiale ose algoritmeve. Algoritmet kanë një ndikim gjithëpërfshirës në lirinë e shprehjes dhe lirinë e medias. Ato ndikojnë në mjedisin tonë të përgjithshëm të informacionit dhe rregullojnë dukshmërinë e përmbajtjes, menaxhojnë kërkimin e të dhënave, vendosin me cilat audienca përmbajtja komunikon dhe përmes personalizimit lejojnë përdoruesit të synojnë përmbajtjen.

1:0 për raportimin origjinal, të rëndësishëm dhe faktik

1:0 për raportimin origjinal, të rëndësishëm dhe faktik

Nën presionin e publikut dhe sektorit të medias, i cili aktualisht po përjeton një krizë të thellë ekonomike të nxitur nga funksionimi i rrjeteve sociale, kompani të tilla si Facebook dhe Google kanë njoftuar ndryshime në algoritme dhe renditjen e përmbajtjes.

U njoftua në qershor të vitit të kaluar se Facebook do të përmirësojë mënyrën e renditjes së lajmeve në News Feed për t'i dhënë përparësi raportimit origjinal, të rëndësishëm dhe faktik. Ndryshimi i njoftuar është një lëvizje e vogël por konkrete e ndërmarrë nga Facebook për të zvogëluar ndikimin dhe përhapjen e dezinformimit që do të përfitojnë përfundimisht të gjitha mediat që i japin përparësi cilësisë sesa sasia.

Algoritmet e përdorura deri më tani kanë favorizuar dhe shpërblyer përmbajtjen mediatike që prodhon reagime të shpejta dhe tani e tutje ato duhet t'u japin përparësi lajmeve dhe teksteve kuptimplote, argumentuese.

Brezat e sotëm dixhitalë kanë lindur me idenë e një bote informacioni falas, përgjithësisht të disponueshëm, të papaguar. Shumë studime tregojnë se brezat e lindur ose të rritur që nga fillimi i këtij mijëvjeçari mendojnë se ata nuk duhet të paguajnë për informacionin. Në një botë ku të gjithë presin që informacioni të jetë publik dhe gjithmonë i disponueshëm, dhe askush nuk dëshiron të paguajë për të, çmimi i informacionit është praktikisht zero dhe ky është problemi më i madh.

Kur bëhet fjalë për shtëpitë mediatike, ato nuk kanë ku të mobilizojnë kapitalin me të cilin bëjnë lajme, përveç nga reklamat, grantet, buxhetet kombëtare dhe lokale, ose përmes blerjes së drejtpërdrejtë, domethënë duke shitur tek klientët. Kjo është arsyeja pse mediat e mëdha në botë ose në mesin e mediave vendase ngrenë payëalls dhe bllokojnë tekste sepse atyre u duhet të sigurojnë para për punë në një farë mënyre. Në të njëjtën kohë, konkurrenca në botën e medias është aq e madhe sa vetëm të mëdhenjtë mund ta përballojnë atë, dhe, për fat të keq, pasoja negative, ose pasoja e papritur e informacionit falas dhe të papaguar, është përqendrimi i pushtetit në duart e shtëpive të mëdha. Është e vërtetë që vetëm ata kanë mundësi të financojnë diçka që nuk është menjëherë fitimprurëse në planin afatgjatë, ose të dërgojnë korrespondentë në vende të largëta për të bërë histori disi më të gjata dhe më të mira.

Pse duhet që media (ende) të përdorë Instagram-in?

Personalizimi i përmbajtjes përmes kanaleve të ndryshme të komunikimit

Ka kaluar koha kur ne mund të mbulonim të gjitha kanalet dhe t'i drejtoheshim të gjithë audiencave me një njoftim ose vetëm me një mesazh. Në të kaluarën, e gjithë familja e mbledhur para ekranit ishte e ekspozuar ndaj së njëjtës përmbajtje, dhe mesazhet (për kushtet e sotme) arrinin grupet e synuara shumë lehtë. Sot, komunikimi zhvillohet kudo dhe audienca ka shumë më tepër liri dhe zgjedhje. Çdo individ zotëron të paktën një pajisje përmes së cilës mund të hyjë në përmbajtjen mediatike. Kur kryqëzohet kanali, cilësia e përmbajtjes dhe specifika e audiencës, arrihet në përfundimin logjik se personalizimi është çelësi i komunikimit.

Ajo që ne i këshillojmë të gjithëve është t’ia nisin nga konsumatorët tuaj, pra nga përdoruesit e përmbajtjes suaj mediatike dhe të analizoni me kujdes se kush janë, për çfarë kanë nevojë, çfarë duan dhe për çfarë janë të gatshëm të paguajnë. Pastaj mund të punoni për planin e mëtejshëm. Është në dorën tuaj që të vendosni nëse do të ndryshoni atë çka i sillni klientit ose lexuesit tuaj, apo mund të ndryshoni përdoruesit që po kontaktoni. Një gjë është e sigurt, kur bëhet fjalë për të rinjtë, është e rëndësishme të jesh konciz, konkret dhe sa më vizual, dhe të përdorësh potencialin e rrjetit që media me këmbëngulje shmang.

Po, ka të bëjë me Instagramin!

Arsyeja e parë dhe më e rëndësishme pse media në Mal të Zi, por edhe në rajon nuk e përdorën potencialin e Instagram është se ky rrjet nuk ka lidhje aktive, dhe pa to nuk ka asnjë fluks trafiku në portalet e mediave, pra - i padobishëm.

Gjegjësisht, Instagrami lejon lidhje aktive vetëm në përshkrimin e profileve të përdoruesve, në reklama me pagesë dhe në story në kushte të caktuara (kur keni më shumë se 10,000 ndjekës) duke përdorur opsionin Sëipe up. Kjo do të thotë që lidhjet në përshkrimin e fotove dhe videove "nuk funksionojnë", dhe e njëjta gjë është me lidhjet në komente. Në këtë kontekst, kjo platformë nuk është shumë bujare në drejtim të rritjes së trafikut në faqet e internetit. Pikërisht për këtë media nuk e pëlqen atë.

Pse duhet që media (ende) të përdorë Instagram-in?

Pse duhet që media (ende) të përdorë Instagram-in?

Përgjigja e parë qartazi është - për të arritur një audiencë të re. Prania në Instagram është e rëndësishme për të gjitha mediat, pavarësisht formatit, për arsyen e thjeshtë se përdoruesit më aktivë të këtij rrjeti janë midis 18 dhe 29 vjeç. Ju vetë e dini që kjo grupmoshë në të njëjtën kohë dhe më së paku ndjek mediat tradicionale, kështu që është gjithmonë një sfidë të kesh sukses në fitimin dhe mbajtjen e tij për një lexues, dëgjues dh /ose shikues të mundshëm.

E dyta është, sigurisht, për të rritur ndërgjegjësimin e markës mediatike. Nga të rriturit që përdorin internetin, rreth 30 për qind përdorin Instagramin dhe pothuajse një e treta e përdoruesve të kësaj platforme hyjnë në të së paku një herë në ditë (dhe ne e dimë që në realitet ka një numër shumë më të madh). Kjo siguron mjaft mundësi për mediat që të krijojnë vetëdijësim mbi markën e tyre.

Më në fund, në këtë mënyrë ju mund të zgjeroni markën dhe ofertën tuaj mediatike. Kjo platformë ofron një mundësi shtesë për mediat që të paraqesin një aspekt pak më të ndryshëm të markës së tyre. Nëse e dini se si funksionon Instagrami, është e qartë për ju që qasja tradicionale në përmbajtje nuk do të funksionojë. Në vend të kësaj, ju mund ta afroni përmbajtjen tuaj me audiencën tuaj (të re) duke postuar lajme të shkurtra dhe citate në formën e fotove ose klipeve të shkurtër me përshkrime dhe (shumë e rëndësishme) një prani aktive në internet përmes historive.

Dhe, sigurisht, duhet të përdorni mundësinë e vetme të një lidhjeje aktive në përshkrimin e profilit dhe të vendosni një lidhje në pjesën e faqes që promovon abonimin, anëtarësimin ose ndonjë ofertë tjetër të një marke mediatike që shërben për fitim parash.

Po problemi i ad blockers/ bllokuesëve të reklamave?

Nuk ka dyshim që reklamimi dixhital është karburanti që drejton një rrjet falas. Ai u siguron publikuesëve mjetet për të krijuar përmbajtje me cilësi të lartë që është në dispozicion falas për përdoruesit në të gjithë botën me kosto të ulët. Sidoqoftë, ndërsa reklamat u bënë të kudogjendura dhe shpesh ndërhyrëse, disa përdorues filluan të përdorin bllokues reklamash, duke dëmtuar kështu pa njohuri të ardhurat e botuesve.

Bllokuesit e reklamave janë si portierë të guximshëm që ju ndalojnë të shkarkoni (aksidentalisht) diçka që nuk dëshironi. Ata ndërpresin bisedën midis përdoruesit dhe serverit para se të shfaqen reklamat. Sidoqoftë, ato jo vetëm që i parandalojnë përdoruesit të kontaktojnë reklama të bezdisshme, të bezdisshme, por gjithashtu i ndalojnë ata të dërgojnë kode për të gjetur informacione në lidhje me aktivitetet e përdoruesve përsëri në faqen e internetit. Ky është një problem serioz për botuesit që marrin në konsideratë analitikat e përdoruesve.

Nëse merrni parasysh faktin që Chrome, i cili është gjithashtu browseri më i përdorur, ka mundësinë e bllokimit të reklamave që nga shkurti i vitit 2018, duke mos llogaritur të gjitha extensions që na ofrohen për instalim, është e qartë pse tarifimi i përmbajtjes nuk jep rezultatet e pritura.

Në planin afatgjatë, të ardhurat e ulëta nga reklamat kufizojnë burimet e botuesve, dhe kjo çon në cilësi më të ulët të përmbajtjes - e cila, është një rezultat i pafavorshëm për përdoruesit, publikuesit dhe markat. Ka gjithnjë e më shumë përdorues të ad blockers, dhe sipas të dhënave nga GlobalËebIndex për vitin 2018, ata përbëjnë deri në 47% të përdoruesve të internetit. Deri në fund të vitit 2019, rreth 763 milion njerëz përdorën bllokues reklamash në kompjuterin ose telefonin e tyre, dhe pa marrë parasysh se si i shikoni këta numra, ata përcjellin një të vërtetë shqetësuese - bllokimi i reklamave ndërhyn në një pjesë të konsiderueshme të të ardhurave nga postimi.

Ajo që mund të bëni është të ndryshoni ndikimin e bllokuesit të reklamave në inventarin tuaj. Me ndihmën e një teknologjie llogaritëse të ad blockers që ju lejon të zbuloni numrin e përdoruesve me bllokues reklamash të aktivizuar dhe të vlerësoni se sa të ardhura po humbni në baza mujore ose vjetore. Nëse vlera është e konsiderueshme, ne sugjerojmë një nga zgjidhjet e mëposhtme.

Reklamim nativ

Reklamim nativ

Ju ndoshta keni klikuar në një reklamë vendase shumë herë më parë, por nuk e keni kuptuar që në të vërtetë është një reklamë me pagesë, dhe ky është pikërisht qëllimi i këtij lloji reklamash.

Këto janë reklama që natyrshëm përshtaten në kornizën e platformës në të cilën ato publikohen. Meqenëse nuk duken si reklama, por si pjesë integrale e vendit ku shfaqen, ato nuk krijojnë ndjesi negative nga përdoruesit si reklamat klasike.

Meqenëse duhet të jetë gjithmonë transparente, në reklamat vendase, përpiquni të gjeni një mënyrë për t'i komunikuar audiencës se si bëhej fjalë për përmbajtjen e sponsorizuar. Nëse përmbajtja përshtatet në vendin ku i shfaqet audiencës dhe krijohet në mënyrë që të përshtatet vërtetë natyrshëm në pjesën tjetër të përmbajtjes, nuk do të ketë asnjë arsye për t'u shqetësuar. Në fund të fundit, mos harroni faktin që këto reklama nuk duhet të duken si reklama tradicionale, ato nuk duhet të jenë ndërhyrëse dhe nëse plotësohen të dy kushtet, ato nuk do të jenë të neveritshme.

Rikuperimi i reklamave

Kjo metodë lejon botuesit të shqafin përsëri reklama që u hoqën fillimisht nga bllokuesit e reklamave. Ky është opsioni më i parashikueshëm dhe i besueshëm i rikuperimit të të ardhurave pasi respekton zgjedhjen e përdoruesit dhe shfaq reklama që plotësojnë standarde të larta UX.

Ka disa zgjidhje në treg sot. E para është integrimi - zgjidhjet e rekuperimit të reklamave mund të implementohen nga ana e serverit ose nga ana e klientit. E dyta është gjithëpërfshirja e tyre. Kjo përfshin cilat platforma punojnë dhe cilat reklama mund të rikuperohen. Kjo do të thotë që botuesit ndonjëherë duan të paraqesin të gjitha llojet e reklamave (statike, video, vendase), por që disa zgjidhje të rikuperimit të reklamave mund të kthejnë vetëm një lloj.

Shmangia e ad blockers

Disa shitës ofrojnë zgjidhje teknologjike për të shmangur filtrat e bllokimit të reklamave pa pasur nevojë për të përmirësuar cilësinë e reklamës. Sidoqoftë, anashkalimi i ad blockers nuk është në favor të tregjeve të zhvilluara sepse në mënyrë aktive injoron zgjedhjen e përdoruesit dhe vazhdon sjell një përvojë të dobët përdoruesi.

Monetizimi përmes buletinit informativ virtual

Monetizimi përmes buletinit informativ virtual

Sot, të gjitha ndërmarrjet kryesore mediatike kanë variante të ndryshme të buletinëve informativë (newsletter), në të cilat lexuesit e tyre mund të abonohen falas. Në këtë mënyrë, përveç trafikut shtesë, mediat e mëdha përdorin këtë mjet për të fituar para nga përmbajtja shtesë për një audiencë të zgjedhur dhe për të përdorur strategji të ndryshme marketingu për të arritur profilin më të besueshëm të përdoruesve të tyre. Në fund të fundit, reklamimi i tyre është edhe më efektiv.

Media e pavarur në Ballkan, të cilat kryesisht janë redaksi të vogla, mund ta përdorin këtë për të ardhura shtesë si hapësirë ​​për reklama shtesë. Gjithashtu, në këtë mënyrë mund të krijoni bazën tuaj të lexuesve besnikë. Kjo metodë është ideale për gazetarinë investigative ku ata do të kujtonin lexuesit e tyre besnikë çdo muaj ose çdo javë me histori të krijuara gjatë një periudhe të caktuar.

Nga ana tjetër, nëse jeni një media informuese, mund të dërgoni historitë tuaja në brifing të mëngjesit për historitë më domethënëse të ditës. Me pandeminë dhe faktin që rrjetet sociale janë përmbytur me burime të ndryshme informacioni dhe një sasi të madhe lajmesh që është e vështirë të dallohen nga dezinformimi dhe burimet jo të besueshme, ju mund të kurseni lexuesit tuaj një formë të verifikuar të informacionit më të rëndësishëm dhe ta dërgoni atë drejtpërdrejt në adresën e tyre email.

Nëse vendosni të bëni këtë hap, gjëja e parë që duhet të bëni është të zhvilloni bazën e të dhënave tuaja të adresave të postës elektronike dhe të planifikoni përmbajtjen që do të dërgoni. Nëse nuk keni një bazë të dhënash, përmes rrjeteve tuaja sociale mund të krijoni një fushatë dhe t'ua paraqisni këtë mundësi lexuesve tuaj dhe kështu të mblidhni adresat e postës elektronike. Kjo formë komunikimi, në fund të fundit, duhet të sjellë një formë të fitimit të parave nga përmbajtja, por gjithashtu t’ju ndihmojë të krijoni profilin e lexuesve tuaj.

Së fundmi, duhet të dini se nuk mjafton vetëm të kuptoni sfidat e teknologjive të reja, por edhe të ndryshoni mënyrën e të menduarit për median. Në mënyrë që të dini se si ta bëni këtë, duhet të vendosni veten në pozicionin e një konsumatori për një moment dhe të mendoni, a ju intereson nëse bombardoheni me një lumë informacioni nga ekrani i TV që dikush tjetër ka zgjedhur për ju? Apo ndoshta do të preferonit të kërkoni vetë faqet dhe të zgjidhni informacionin që ju intereson nga menyja juaj e medias?

Ju duhet të kuptoni se çfarë duan konsumatorët tuaj dhe të gjeni një mënyrë për t'ua dhënë atyre atë përmbajte që duan, ndërsa gjeni mënyrën për të mbajtur informacionin publik në kohë, cilësor dhe profesional, në radhë të parë në këtë epokë të transformimit të shpejtë dixhital. Hidhni hapa të vegjël drejt qëllimit, dhe i pari midis tyre mund të jetë kursi Modelet e Biznesit dhe Modelet e Fitimit për media.

Biljana Martiniq është autore e mbi 200 artikujve dhe kritikave të muzikës, filmave dhe serialeve në të cilat ajo analizon ndikimin e kulturës popullore në zhvillimin e karakterit, barazisë gjinore dhe racore si dhe mbrojtjen e mjedisit. Gëzon përvojë si menaxhere e mediave sociale (ka menaxhuar marka të ndryshme në rrjetet sociale) dhe punon si content writer (krijuese e përmbajtjes në web) për blogje dhe website. Ajo është një nga themeluesit e OJQ-së “Akademia e Lidershipit” qëllimet e së cilës janë mbrojtja e të drejtave dhe lirive të njeriut dhe zbatimi i praktikave dhe politikave më të mira evropiane në fusha të ndryshme të jetës sociale, si dhe inkurajimi i aktivizmit dhe përmirësimi i nivelit të demokratizimit të shoqërisë malazeze. Ka shërbyer si mentore vullnetare në Laboratorin e Inovacionit UNICEF për Rininë, ku punoi në krijimin e zgjidhjeve të qëndrueshme për sfidat më urgjente me të cilat përballen të rinjtë.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

Inteligjenca artificiale është, në shumë mënyra, një ngjarje revolucionare, e ngjashme me atë që ishte shtypshkronja Gutenberg në shekullin e 15-të, ose radioja, TV-ja dhe madje edhe interneti në shekullin e 20-të. Është një teknologji që do të riformësojë përgjithmonë shoqërinë. Për shumë prej nesh, AI nënkupton gjithçka që kemi mësuar nga filma të shumtë distopikë (2001 A Space

Tema:

Artikujt më të fundit:

Menaxhimi i premtimeve dhe rreziqeve të AI: Çfarë duhet të dijë çdo profesionist i medias rreth ChatGPT
Inteligjenca artificiale është, në shumë mënyra, një ngjarje revolucionare, e ngjashme me atë që ishte shtypshkronja Gutenberg në shekullin e
Zbuloni trukun: Si të flisni me zhvilluesit e uebit për (ri)dizajnimin e ueb faqes suaj mediatike
Puna mbi një ueb faqe për biznesin tuaj mund të jetë një proces në të njëjtën kohë emocionues dhe i
Si do ta ndryshojë ChatGPT gazetarinë dhe mediat?
Kërkova nga ChatGPT të shkruante këtë artikull për mua. Sigurisht që e bëra këtë. Bëra dhe riformulova pyetje për të