Kosovë, TV Prizreni: Format të reja për rritje të shikueshmërisë

Journalift

Journalift

Post Author

Lexim  minutësh

TV Prizreni

TV Prizreni, transmetues lokal nga qyteti i Prizrenit, ka rritur numrin e shikuesve dhe ndjekësve, veçanërisht në zonat rurale, duke ofruar formate të reja dhe duke zgjeruar gamën e çështjeve që mbulon. Që me fillimin e zbatimit të projektit, TV Prizreni ka bërë përparim shumë të madh.

“Kemi dyfishuar produktet për sa i përket numrit, kemi rritur zonën e mbulimit duke arritur në grupe dhe zonat të reja gjeografike, dhe kemi përmirësuar kapacitetet e brendshme duke ndjekur trajnime të ndryshme,” na thonë nga TV Prizreni.

Për shkak të vështirësive ekonomike, TV Prizreni nuk ka pasur mundësi të rrisë numrin e stafit. Dhe për këtë arsye ekipi i reporterëve ka prodhuar mesatarisht dy kronika në ditë. Por falë Projektit “Media for All” (Media për të gjithë), e gjitha kjo situatë ka ndryshuar. Pra, në gjashtë muajt e fundit, ky televizion ka prodhuar:

  • 181 kronika lajmesh televizive,
  • 14 kronika të gjata,
  • 30 shfaqje të drejtpërdrejta,
  • 82 artikuj për faqe ueb
  • 1 dokumentar.

Rritja e prodhimit, si për nga cilësia ashtu edhe për nga sasia, ka sjellë si rezultat rritje të numrit të shikuesve dhe ndjekësve në kanalet e mediave sociale. “Pritet që ky trend të sjellë patjetër rritje të reklamave nga bizneset lokale,” theksojnë te TV Prizreni.

E krijuar në vitin 1999, TV Prizreni është nga më të vjetrat në Kosovë. Ai është një nga gjashtë mediat nga Kosova që janë bërë pjesë e skemës së granteve për zhvillimin e biznesit në kuadër të Projektit “Media for All”. Projekti financohet nga qeveria e Britanisë së Madhe dhe zbatohet nga Këshilli Britanik, Fondacioni Thomson, BIRN dhe INTRAC në të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor.

Mbi autorin/en:

Journalift

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.
Post Author

Author

  • Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Personat me aftësi të kufizuara janë një nga grupet e margjinalizuara në Bosnje dhe Hercegovinë dhe Serbi që përballen me diskriminim dhe stigmatizim në baza ditore. Përkufizimi i një personi me aftësi të kufizuara ende nuk është konstant në BeH, ndonëse BeH-ja ka miratuar Konventën e Kombeve të Bashkuara për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara, por

Tema:

Artikujt më të fundit:

Jun 27
Personat me aftësi të kufizuara janë një nga grupet e margjinalizuara në Bosnje dhe Hercegovinë dhe Serbi që përballen me
Jun 24
RTV Tema me seli në Ferizaj në kuadër të projektit Media for All rriti kapacitetet e prodhimit të videove, lansoi
Jun 20
Ramize Salihaj këto ditë është duke qëndruar në shtëpinë e saj në Kosovë, pranë familjes për të kaluar pushimet e
Jun 17
"Hyperlocal" ka qenë një fjalë kryesore në media për një kohë të gjatë. Ndërsa përqendrimi i pronësisë së mediave tradicionale