Të gjitha mënyrat se si botuesit po përdorin buletinet për të rritur anëtarët me pagesë

Lexim  minutësh

All the ways publishers are using newsletters to grow paying members

Emailet janë kaq të rëndësishme për publikuesit e lajmeve të përqendruara në të ardhurat nga lexuesit, ata i shohin ato si një bllok ndërtimi të strategjisë së tyre.

“Është çmenduri sa e vjetëruar është”, thotë një i anketuar në një artikull të The New York Times mbi përdorimin e emailit për komunikim të titulluar “A mundet Gjenerata Z ta çlirojë botën nga emaili?

Po, është çmenduri. Por në një mënyrë të mirë. Rrrugës, NYT gjithashtu mbështetet në email për strategjinë e saj të abonimit digjital (Ata i shohin buletinet si ndërtim zakonesh dhe i shtyjnë abonentët drejt tyre për të rritur mbajtjen).

Emaili tashmë ekziston për një kohë të caktuar . Shumë “njerëz të zgjuar të mediave digjitale” besojnë se do të mbijetojë edhe për pak kohë.

Nuk ka asgjë për këtë – kjo është epoka e re e artë për buletinet. Një kolumnist i njohur i mediave, David Carr, ka shkruar në vitin 2014 se vdekja e buletineve me email është e ekzagjeruar.

Në atë kolumne, Carr citon Jason Hirschhorn-in, shefin ekzekutiv të kuratorit digjital ReDef: “Email-i është një teknologji 40-vjeçare që nuk po largohet për arsye shumë të mira – është kacabu i internetit”. Kjo e përmbledh atë në mënyrë të përkryer.

Në vitet e fundit, kudo që kam kërkuar informacione për ndërtimin e të ardhurave të qëndrueshme nga lexuesit, emailet dhe buletinet kanë qenë pothuajse gjithmonë ndër tre gjërat kryesore për t’u fokusuar.

Pra, këtu është një listë për të gjitha mënyrat se si botuesit e lajmeve përdorin emailin për të rritur anëtarët dhe abonentët me pagesë. Kjo është një listë në rritje dhe unë do të vazhdoj ta përditësoj, prandaj sigurohuni që ta shënoni diku. (Kam gjithashtu një listë të mënyrave të monetarizimit nga buletini juaj, por më lejoni ta ndaj këtë një herë tjetër.)

Buletinet-me-pagesë

1) Buletinet me pagesë

Buletinet me pagesë me akses vetëm për abonentët me pagesë janë mënyra më e drejtpërdrejtë që botuesit e lajmeve të rrisin anëtarët ose abonentët e tyre që paguajnë. Nuk është një detyrë e thjeshtë në asnjë mënyrë. Ka strategji të ndryshme nga të cilat mund të zgjidhni. Por të kesh një buletin me pagesë të lidhur me ofertën e anëtarësimit/abonimit është i lehtë për t’u komunikuar.

Blogu Ghost ka publikuar një seri me dy pjesë (e para, e dyta) se si të rriten abonentët e buletinit me pagesë me me ndihmën e faqeve të destinacionit. Të dy postimet në blog përfshijnë disa shembuj të dobishëm dhe praktika më të mira se si të komunikoni vlerën e produktit të paguar drejtpërdrejt nga faqja e destinacionit, ka shumë që mund të mësoni prej andej.

Sigurisht, kjo është e vetëkuptueshme, nëse dëshironi që njerëzit të paguajnë për përmbajtjen tuaj, ajo duhet të jetë e mirë. Është interesante që ajo nuk duhet të jetë i përsosur, kjo është lajthitje e zakonshme midis autorëve fillestarë të buletinit me pagesë. Sipas disa shkrimtarëve të suksesshëm të buletineve me pagesë, nuk duhet ta kyçni përmbajtjen tuaj më të mirë (paywall) pasi kjo ofron marketingun (promovimin) më të mirë për produktin tuaj.

Përmbajtje-shtesë-për-abonentët-që-paguajnë

2) Përmbajtje shtesë për abonentët që paguajnë (p.sh. edicioni i së dielës, pyetje dhe përgjigje speciale)

Së fundmi, Bloomberg ka lançuar buletinet e reja, të motivuara nga personalitet idhe një prej tyre, “Power On” i shkruar nga Mark Gurmani për Apple dhe teknologjinë e konsumatorit, ka dy versione. Një version është për çdo abonent falas me të gjitha lajmet javore të Apple. Një version tjetër u shpërndahet më shpejt abonentëve të Bloomberg-ut dhe përfshin një seksion ekskluziv të pyetjeve dhe përgjigjeve.

Një shembull tjetër i përmbajtjes ekskluzive për abonentët me pagesë është një botim shtesë i buletinit vetëm për ta. Zgjedhja më e njohur që kam parë ka qenë botim i fundjavës të buletinit ditor.

3) Karakteristika shtesë për abonentët që paguajnë (d.m.th. aksesi në komunitetin online)

Një nga praktikat më të mira për të krijuar një ndjekës besnik është krijimi i hapësirave ekskluzive dhe “të sigurta” për anëtarët dhe abonentët që të ndërveprojnë me redaksinë dhe njëri-tjetrin.

Duke marrë parasysh këtë, disa botues të pavarur dhe gjithashtu të vegjël lajmesh po eksperimentojnë me krijimin e komuniteteve online në Discord ose në grupe të mbyllura në Facebook. Hyrja vetëm për mbështetësit që paguajnë.

Kjo është një mënyrë indirekte në të cilën buletinet po ndihmojnë në rritjen e tyre pasi zakonisht reklamimi i tyre është gjithashtu përmes buletineve, disa po përdorin reagime dhe informacione nga komuniteti në buletinet, duke përfshirë disa mbështetës.

Buletinet-falas-me-linkun-drejt-artikujtve-që-paguhen

4) Buletinet falas me linkun drejt artikujtve që paguhen

Nëse keni një bazë të madhe lexuesish, kalimi i mënyrës indirekte për t’i konvertuar ata në klientë me pagesë mund të jetë më i suksesshëm edhe nëse është një projekt afatgjatë.

Një nga botuesit më të mëdhenj të lajmeve në këtë mënyrë është The New York Times. “Buletinet janë një mënyrë e shkëlqyer për të rritur biznes abonimi. Abonimi në buletin është një zakon i shëndetshëm që mund të japë fryte në fund”, tha për Digiday Adam Pasick, drejtor editorial i buletineve në The Times.

The Morning, buletini më i madh i The Times me miliona abonentë deri tani, është falas për këdo. Sipas Pasick-ut, ata po përdorin disa taktika për t’i kthyer ato në abonentë me pagesë. Procesi po vazhdon dhe ai nuk ka treguar se çfarë po funksionon më së miri.

Gjithashtu, kjo strategji e buletineve falas që lidhen me paywall artikujt u përdor me sukses nga Funke Mediengruppe i cili arriti të konvertonte 5 deri në 10 për qind të abonentëve të buletinit të tyre të paguajnë për abonimin e tyre në internet.

Siç na tha Ruth Betz, drejtuesja e strategjisë së buletinit në atë kohë, gjatë konferencës Media Revolutions, atyre iu deshën mesatarisht rreth gjashtë muaj për të kthyer abonentët e rinj të buletinit në klientë me pagesë.

Buletinet-falas-me-promovimin-e-anëtarësimit/abonimit

5) Buletinet falas me promovimin e anëtarësimit/abonimit (na mbështesni)

Kjo është një qasje e ngjashme si në pikën e mëparshme, me përjashtim të faktit që jeni duke promovuar në mënyrë aktive abonimin tuaj digjital në buletin.

NYT po e bën këtë, Funke Mediengruppe e provoi këtë, por pati më shumë sukses me dërgimin e lexuesve drejt paywall artikujtve.

Këtë mund ta bëni edhe me anëtarësim në ueb faqe të lajmeve që nuk ka përmbajtje të kyçur (paywall). Qëllimi për lexuesin është të mbështesë ekzistencën e buletinit dhe medias që e prodhon atë.

Mendoni si një strategji Patreon me buletinin që është kanali juaj kryesor. Sigurisht, ju mund të ofroni përfitime shtesë, por ideja është të kërkoni mbështetje financiare për produktin e lajmeve që krijoni – buletinin.

ESSH–email-si-shërbim

6) ESSH – email si shërbim (artikujt e plotë direkt në inbox)

Po sikur inbox-i i abonentëve tuaj të ishte pika kryesore e kontaktit me përmbajtjen tuaj? Ringjallja e shkrimtarëve të pavarur (disa vite më parë i quanim blogerë) duke përdorur platforma si Substack, Ghost, Revue apo edhe Buletini i Facebook-ut i lançuar së fundmi, tregon fuqinë e kutisë hyrëse.

Lexuesit abonohen në buletinin dhe marrin përvojën e plotë të secilës përmbajtje brenda emailit të dërguar nga shkrimtari. Nuk ka nevojë të klikojë dhe ta vizitojë faqen për ta lexuar të gjithë artikullin. Gjithçka futet në emailin dhe lexuasi mund të arrijë atë sa herë të ketë kohë. Është aty, asnjë algoritëm nuk do ta largojë atë.

Dennik N, gazeta sllovake, ka qenë e suksesshme duke i bërë lexuesit të regjistrohen duke u abonuar në buletinet e tyre ose duke ndjekur artikuj të botuar nga një autor i caktuar ose tema që ata zgjodhën të ndiqnin. Lexuesi atëherë merr njoftim sa herë që publikohet një artikull i ri.

Imagjinoni si do të ishte t’u dërgonin abonentëve që paguajnë të gjithë artikullin direkt në inbox, jo thjesht një njoftim. Ky do të ishte një shërbim që ia vlen të paguhej. Dhe ka një pikë të mirë shitjeje – me çdo njoftim me email për jo-abonentët në abonimin tuaj digjital, ju mund t’u kujtoni atyre se me një abonim aktiv, ata do ta merrnin të gjithë përmbajtjen direkt në inbox-in e tyre.

7) Buletini si një mjet mbajtjeje (duke humbur më pak abonentë)

Ndonjëherë rritja e anëtarëve ose abonentëve tuaj do të thotë që nuk po humbisni ata ekzistues. Siç e citova Adam Pasick-un të NY Times më lart, buletini është një mjet i shkëlqyer për formimin e zakoneve. Dhe siç kanë treguar raportet, lexuesit e angazhuar nuk do të humbasin.

Programet-e-referimit

8) Programet e referimit

Programet e referimit përdoren kryesisht për të krijuar listën e buletinit. Ju krijoni nxitje për abonentët tuaj të buletinit që të ndajnë linkun e regjistrimit për t’i bërë miqtë ose ndjekësit e tyre t’i bashkohen buletinit tuaj.

Nëse lista juaj e segmentimit është konfiguruar siç duhet, mund të synoni më mirë ato referime të bashkuara përmes abonentëve që paguajnë, me oferta speciale dhe duke thënë se personi që i ka referuar ata është tashmë një klient që paguan dhe ata duhet të marrin parasysh të njëjtën gjë.

Në thelb, të dhënat e programit të referimit mund të përdoren për të synuar ata abonentë të buletinit që tashmë kanë një lidhje me dikë që është një klient që paguan.

Krijoni-një-platformë-abonimi-për-buletinin

9) Krijoni një platformë abonimi për buletinin

Hapa e fundit dhe më e vështirë për t’u kryer. Nëse keni burimet, fuqinë e tregut dhe stimujt për shkrimtarët e pavarur për t’u bashkuar me platformat tuaja, mund të ndërtoni një platformë abonimi për buletin.

Këtë mund ta bëni në mënyrë – Stubstack, duke marrë një tarifë nga abonimet e përgjithshme ose mund ta lidhni abonimin me produktin tuaj kryesor ose të përmirësuar (abonim digjital) dhe madje t’i jepni shkrimtarit një përqind nga secili abonent ose të paguani një tarifë fikse.

Vetëm për të shqaruar, mendoni për modelin mediatik të abonimit. Media është blogging dhe tani gjithashtu një platformë buletini. Disa nga përmbajtjet janë ekskluzive dhe ju duhet të paguani një abonim.

Ekziston vetëm një abonim për gjithçka dhe shkrimtarët marrin pjesë të të ardhurave të përgjithshme bazuar në numrin e lexuesve që paguajnë ndërvepruan me përmbajtjen e tyre.

Pra, mendoni për këtë model për sa i përket buletineve. Keni një abonim të përgjithshëm digjital me akses në buletinet e pavarura të përfshira. Publikimi juaj është porta kryesore dhe ju i ndani të ardhurat me shkrimtarët bazuar në metrikat e dakorduara.

Mohim përgjegjësie: Kjo pjesë u botua fillimisht në The Fix Media.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

Inteligjenca artificiale është, në shumë mënyra, një ngjarje revolucionare, e ngjashme me atë që ishte shtypshkronja Gutenberg në shekullin e 15-të, ose radioja, TV-ja dhe madje edhe interneti në shekullin e 20-të. Është një teknologji që do të riformësojë përgjithmonë shoqërinë. Për shumë prej nesh, AI nënkupton gjithçka që kemi mësuar nga filma të shumtë distopikë (2001 A Space

Tema:

Artikujt më të fundit:

Menaxhimi i premtimeve dhe rreziqeve të AI: Çfarë duhet të dijë çdo profesionist i medias rreth ChatGPT
Inteligjenca artificiale është, në shumë mënyra, një ngjarje revolucionare, e ngjashme me atë që ishte shtypshkronja Gutenberg në shekullin e
Zbuloni trukun: Si të flisni me zhvilluesit e uebit për (ri)dizajnimin e ueb faqes suaj mediatike
Puna mbi një ueb faqe për biznesin tuaj mund të jetë një proces në të njëjtën kohë emocionues dhe i
Si do ta ndryshojë ChatGPT gazetarinë dhe mediat?
Kërkova nga ChatGPT të shkruante këtë artikull për mua. Sigurisht që e bëra këtë. Bëra dhe riformulova pyetje për të