Mali i Zi, RTV Teuta: Gazetaria multiplatforme si normalja e re

Journalift

Journalift

Post Author

Lexim  minutësh

Në kuadër të projektit Media for All, RTV Teuta nga Ulqini i përmbushi të gjitha qëllimet e parapara – rritja e numrit të përdoruesve/vizitave/abonentëve, krijimi i një ueb-faqe të re, dygjuhëshe, prezantimi i transmetimit të drejtpërdrejtë të programit, aplikacioni online dhe rritja e audiencës nga diaspora.

Falë qasjes holistike dhe multiplatformë, së bashku me uebsajtin dhe aplikacionin e sapo prezantuar, RTV Teuta shënon rritje të vazhdueshme të audiencës në të gjitha platformat dixhitale.

“Të dhënat statistikore tregojnë rritje të ndjeshme të shikueshmërisë, dukshmërisë dhe angazhimit të audiencës në të gjitha kanalet dixhitale”, tha drejtoresha ekzekutive e RTV Teuta, Ilmira Lika, duke shtuar se “para zbatimit të projektit nuk kemi pasur një vizion të qartë dhe strategjik në lidhje me kanalet tona të mediave sociale. Falë bashkëpunimit të ngushtë me ekspertët e projektit, ne arritëm të rrisim shikueshmërinë tonë dhe të tërheqim një audiencë më të madhe.”

Gjatë zbatimit të projektit, në një periudhë njëvjeçare, rezultatet janë mbresëlënëse:

  • Përdoruesit e ueb-faqes u rritën nga 11.136 në 27.923;
  • Abonentët në YouTube u rritën nga 7.760 në 10.609;
  • Të dhënat e Facebook-ut tregojnë rritje të numrit të ndjekësve nga 6.915 në 12.138;
  • Ndjekësit në Instagram u katërfishuan nga 3.067 fillestare në 18.128.

Këto arritje janë rezultat i disa faktorëve. Një nga gjërat thelbësore është mbështetja e përshtatur në planifikimin e biznesit dhe gazetarisë multiplatforme. Falë kësaj, RTV Teuta sot fokusohet në transmetimin e drejtpërdrejtë dhe në pasurimin e vazhdueshëm të ueb-faqes dhe kanaleve të mediave sociale me përmbajtjen cilësore në bazë ditore. Ata gjithashtu i kushtojnë vëmendje të veçantë diasporës duke prodhuar dokumentarë që fokusohen në nevojat e tyre.

Ne krijojmë përmbajtje të bazuar në statistika të cilat na japin njohuri për preferencat e audiencës sonë. Të dhënat tregojnë se audienca – vendase dhe ajo jashtë  – janë të interesuar kryesisht për përmbajtjen vendase,” tha Lika duke shtuar se “postimet më të shikuara janë bazuar në sondazhet e qytetarëve, ndaj vendosëm një herë në javë të krijojmë një reportazh bazuar në të, pasi përdoruesit tanë kujdesen për opinionin e qytetarëve dhe problemet me të cilat përballen.”

Ueb-faqja dhe aplikacioni i ri, së bashku me qasjen strategjike në gazetarinë multiplatforme, duhet të rrisin më tej trendin pozitiv. RTV Teuta është themeluar në vitin 2003 dhe është media e parë dygjuhëshe në Mal të Zi që transmeton programin e saj në gjuhën shqipe dhe malazeze.

Ato janë një nga pesë mediat nga Mali i Zi që janë pjesë e skemës së granteve për zhvillimin e biznesit të projektit Media for All. Projekti financohet nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar dhe zbatohet nga Këshilli Britanik, Fondacioni Thomson, BIRN dhe INTRAC në të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor.

Mbi autorin/en:

Journalift

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.
Post Author

Author

  • Journalift

    Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

Blerjana-Bino-The-role-of-media-organisations-in-promoting-media-literacy
Post Author
Edukimi për median dhe informacionin (EMI)është thelbësor për ta mundësuar aftësinë e qytetarëve të mendojnë në mënyrë kritike dhe të klikojnë me mençuri. Siç thotë UNESCO: ““Edukimi për Median dhe Informacionin është një grup kompetencash të ndërlidhura që i ndihmojnë njerëzit të maksimalizojnë avantazhet dhe të minimizojnë dëmet në peizazhet e reja digjitale komunikuese të informacionit”(përkufizimi EMI). Ky artikull

Tema:

Artikujt më të fundit:

Roli i organizatave mediatike në mbështetjen e shkrim-leximit mediatik
Edukimi për median dhe informacionin (EMI)është thelbësor për ta mundësuar aftësinë e qytetarëve të mendojnë në mënyrë kritike dhe të
Shmangia e lajmeve në rritje, besimi në lajmet në rënie – njohuritë kryesore nga Raporti i Lajmeve Digjitale 2022.
Mediat kanë luajtur një rol vendimtar në mbulimin e pandemisë COVID-19 dhe luftës së Rusisë në Ukrainë. Megjithatë, njerëzit janë
Liria nga ndëshkimi
Mosndëshkimi, n.: përjashtimi ose liria nga ndëshkimi, dëmtimi ose humbja Shembull: ligjet u shkelën pa u ndëshkuar Burimi: Merriam Webster
E-tregti dhe e-pagesat: Potenciali i paperdorur për mediat
Pandemia e COVID-19 e ktheu botën përmbys, duke përfshirë industrinë e medias. Shumë media u mbyllën përgjithmonë, ndërsa në të