Arritni një përvojë të lehtë, të shpejtë dhe tërheqëse të ngjashme me aplikacion por pa aplikacion origjinal

Lexim  minutësh

A po mendoni të zhvilloni një aplikacion për përmbajtje online? Apo ndoshta tashmë keni një aplikacion, por nuk jeni të sigurt për raportin kosto/përfitim? Përgjigja për pyetjet tuaja mund të jetë Aplikacionet Progresive të Uebit. (PAW).

Aplikacioni apo jo? Apo thjeshtë vetëm ueb?

Ekziston një shans i madh që po e lexoni këtë postim nëpërmjet telefonit celular. Mesatarisht, 80% e trafikut tuaj vjen nga pajisjet celulare. Si sillen përdoruesit tuaj celular? Ata shpenzojnë 87% të kohës së tyre në aplikacione celulare, nga të cilat 77% shpenzohen vetëm në 3 aplikacione më të përdorura. Por kur bëhet fjalë për leximin e përmbajtjes, përdoruesit e celularëve shpenzojnë vetëm 6% të kohës së tyre në shfletues.

Nëse jeni një botues i përmbajtjes, një media lajmesh ose një revistë dhe dëshironi të arrini një përvojë tërheqëse, veçanërisht për lexuesit e telefonave celularë, ju e dini se ueb faqja juaj është çelësi për rritjen e ndërgjegjësimit. Duke ditur statistikat e mësipërme, mund të mendoni se zhvillimi i një aplikacioni është mënyra për të angazhuar lexuesit tuaj celular. Ajo që mbase nuk e kuptoni është se ajo që në fakt dëshironi dhe që ju nevojitet është të arrini një përvojë të ngjashme me aplikacionin.

Si mund të arrini një përvojë të ngjashme me aplikacionin?

Nëse jeni të sigurt se keni një emër të fortë brendi, mund të konsideroni ta ktheni ueb faqen tuaj në një aplikacion origjinal. Do t’ju duhet të investoni kostot fillestare në zhvillimin e një aplikacioni origjinal të përshtatur, veçmas për Android dhe iOS, të paguani provizione në dyqanet iOS dhe Play dhe të investoni buxhetin për të promovuar aplikacionin tuaj.

Një alternativë tjetër është përdorimi i Aplikacionet Progresive të Uebit (PWA).

Çfarë është aplikacioni progresiv i uebit – PWA?

Shumë thjesht, PWA është një ueb faqe që adopton sjellje të ngjashme me aplikacionin. Është një emër elegant për një “faqe moderne” e cila është transformuar me veçori shtesë për t’u dukur si një aplikacion origjinal celular dhe krijon përvoja që përdoruesit presin. Por është shumë më tepër se thjesht një ueb faqe dhe nëse bëhet siç duhet, duket si një “aplikacion i vërtetë”. Pse PWA duhet të jetë diçka që ia vlen të merret parasysh?

Përmbajtja që ngarkohet shpejt me siguri

Nuk ka më ueb faqe me ngarkim të ngadaltë dhe lexues të humbur. Falë mundësive të PWA-së, shpejtësia, performanca dhe reagimi i ueb faqes janë optimizuar. Ueb faqet e PWA-së janë të shpejta sepse faqet e tyre janë të ruajtura në memori të përkohshme. Kjo mund t’ju japë një shans të madh që lexuesit tuaj të kthehen në ueb faqen tuaj duke e ditur se është e shpejtë. Plus, sa më shpejt të ngarkohet ueb faqja juaj, aq më mirë për trafikun nga Google Search (gjithashtu Google Discover ose Google News).

Kostot dhe efikasiteti i mirëmbajtjes

Zhvillimi i PWA-së është më i arritshëm se zhvillimi i aplikacionit origjinal. Për më tepër, ju keni mundësinë të filloni duke zbatuar funksionet në nga një dhe jo të gjitha menjëherë. Duke qenë se është një ueb faqe, është shumë më e lirë dhe më e lehtë të mirëmbahet vetëm PWA sesa një aplikacion dhe një ueb faqe në të njëjtën kohë. Kështu që, në fund, me PWA kurseni edhe kohë edhe para.

Qasje eko-miqësore falë optimizimit të rrjedhave të të dhënave

Kolegu ynë Daniel, të cilit i pëlqen të punojë me PWA, shpesh thotë: “Kurrë mos dërgoni të dhënat që lexuesve nuk u duhen për momentin”. Motivimi kryesor i Danielit për të punuar me PWA është fakti se ngarkimi i ueb faqeve me të dhëna të rënda po ndot planetin tonë. Puna me metodologjinë PWA ju detyron të ndani ueb faqen tuaj në komponentë të vegjël logjikë në vend që të ngarkoni tërë ueb faqen menjëherë. Falë kësaj, keni kontroll të plotë se kur duhet të aktivizoni cilin komponent dhe të dhënat e transferuara nga serverët në pajisjen e lexuesit – reduktohen. Pra, në fund, sa më shumë ueb faqe dhe rrjedhat e tyre të të dhënave të optimizohen, aq më e madhe është mundësia që ju të kontribuoni në reduktimin e efektit të ngrohjes globale. Nëse do të ridizajnonim të gjitha ueb faqet e klientëve tanë FatChilli duke përdorur PWA, do të kishte një rënie prej 50% në rrjedhat e përgjithshme të të dhënave. Dhe ky është vetëm FatChilli.

Leximi dhe përdorimi i medias jashtë linje

Falë mundësive të ruajtjes së përkohshme të PWA-së, ne mund të mbajmë përmbajtjen e shkarkuar tashmë në pajisjen tuaj edhe nëse jeni jashtë linje. A keni lexime të gjata, intervista, a duan lexuesit tuaj të lexojnë në vilë apo në aeroplan pa lidhje interneti? PWA shkarkon përmbajtjen në telefonin celular ndërsa përdoruesi është në linjë në mënyrë që ata të mund ta lexojnë atë më vonë.

Maksimizimi i angazhimit të lexuesit me push-njoftime

PWA mund t’u dërgojë lexuesve tuaj njoftime push kur publikohen artikuj të rinj, në mënyrë që lexuesit të jenë gjithmonë të përditësuar dhe të ndërveprojnë me përmbajtjen tuaj.

Gjithçka që ju pëlqen në lidhje me aplikacionet mund të arrihet edhe me PWA:

  1. Përshtatshmëria. Mund të shtoni një buton instalimi të PWA-së në ekranin fillestar për qasje më të lehtë
  2. Përvoja më e mirë e përdoruesit.PWA ofron dizajn UX të përqendruar te përdoruesi për një përvojë të ngjashme me atë origjinale dhe API-të celulare të disponueshme për ueb (p.sh. kamera, vendndodhja gjeografike, pagesat, kredencialet, etj.)
  3. Shpejtësia. PWA është gjithashtu i shpejtë
  4. Shfletimi jashtë linje dhe dërgimi i push njoftimeve

Çfarë dinë botuesit më të mëdhenj në Sllovaki për PWA?

Duke qenë se përdorimi i PWA-së është ende një qasje mjaft e re, ne pyetëm disa nga botuesit më të mëdhenj në Sllovaki (20 më të mirët sipas IAB Monitor) për përvojën e tyre me PVA. Ata ndanë përgjigjet e tyre për katër pyetje:

#1: Cili është niveli juaj i përvojës me PWA?

Thellësia e njohurive dhe përvojës me PWA shpërndahet në mënyrë të barabartë. Ne shohim një lidhje midis madhësisë së ekipit të zhvillimit dhe nivelit të përvojës me PWA. Sa më i madh të jetë ekipi, aq më shumë ka gjasa që mediat të investojnë në eksperimente teknologjike.

#2: Si mësuat për PWA?

Ne u përpoqëm të eksploronim rastet në të cilat mediat arritën në temën e PWA-së. Gjysma e të anketuarve kanë deklaruar se kjo ishte e lidhur me optimizimin e performancës së ueb faqes ose me marrjen në konsideratë të zhvillimit të aplikacioneve origjinale.

#3: Sa gjasa ka që do të eksperimentoni me PWA në të ardhmen e afërt?

Shumica e të anketuarve deklaruan se ata patjetër do të eksperimentonin me PVA në të ardhmen e afërt ose të paktën do të ndiqnin me vëmendje këtë temë. Disa të anketuar kanë prioritete të ndryshme nga PVA në lidhje me borxhin teknik të stekut të tyre teknologjik.

#4: Çfarë ju pengon në zbatimin e PWA-së në të ardhmen?

Dy të tretat e të anketuarve thonë se pa miratim më të mirë të PWA-së në iOS, veçanërisht kur bëhet fjalë për push-njoftim API, ata nuk po mendojnë të zëvendësojnë aplikacionet e tyre origjinale me PWA.

Në versionin e fundit të iOS, Apple më në fund ka shtuar një API për dërgimin e njoftimeve (push notifications), por aktualisht është i disponueshëm vetëm për testuesit beta dhe siç thonë nuk do të jetë i disponueshëm për iOS deri në vitin 2023. Megjithatë, ne mendojmë se kjo është një shenjë e mirë. Meqë ra fjala, 17% e të anketuarve që kanë filluar tashmë zbatimin e PWA-ve janë klientë të FatChilli. Novatorët e guximshëm! 🙂

Si duket e ardhmja e PWA-së?

Duke ditur të gjitha sa më sipër, kohët në internet duken emocionuese! Në dyqanin tonë një ndalesë për botuesit, ne po eksperimentojmë më tej me PWA dhe po i çojmë përfitimet e saj në një nivele të reja. Prandaj, kemi zhvilluar një zgjidhje tërheqëse të front-endit për përvojën përfundimtare të lexuesve. Zgjidhja, e cila fut automatikisht reklamat në artikuj, ju lejon të futni vetë-promovimin tuaj, artikuj të lidhur ose një thirrje për veprim, dhe që dërgon të dhëna në Google Tag Manager datalayer  për analizë të zgjeruar të të dhënave. Për më tepër, është gjithashtu integruar me platformën e abonimit – REMP.

Ndoshta ende jeni pak te pasigurt dhe doni të shihni më shumë prova. Në këtë rast, abonohuni në buletinin tonë dhe merrni përditësime se si po i përdorim mundësitë e PWA-së në projektet tona aktuale të ridizajnimit të ueb faqeve të mediave.

Mohim përgjegjësie: Ky artikull u botua fillimisht në Fatchillimedia.com, një kompani me bazë në Sllovaki që ndihmon botuesit e mediave të kuptojnë plotësisht lexuesit e tyre, të identifikojnë mundësi të reja për rritje dhe të maksimalizojnë rezultatet e tyre me zgjidhje inovative dhe efektive.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

Inteligjenca artificiale është, në shumë mënyra, një ngjarje revolucionare, e ngjashme me atë që ishte shtypshkronja Gutenberg në shekullin e 15-të, ose radioja, TV-ja dhe madje edhe interneti në shekullin e 20-të. Është një teknologji që do të riformësojë përgjithmonë shoqërinë. Për shumë prej nesh, AI nënkupton gjithçka që kemi mësuar nga filma të shumtë distopikë (2001 A Space

Tema:

Artikujt më të fundit:

Menaxhimi i premtimeve dhe rreziqeve të AI: Çfarë duhet të dijë çdo profesionist i medias rreth ChatGPT
Inteligjenca artificiale është, në shumë mënyra, një ngjarje revolucionare, e ngjashme me atë që ishte shtypshkronja Gutenberg në shekullin e
Zbuloni trukun: Si të flisni me zhvilluesit e uebit për (ri)dizajnimin e ueb faqes suaj mediatike
Puna mbi një ueb faqe për biznesin tuaj mund të jetë një proces në të njëjtën kohë emocionues dhe i
Si do ta ndryshojë ChatGPT gazetarinë dhe mediat?
Kërkova nga ChatGPT të shkruante këtë artikull për mua. Sigurisht që e bëra këtë. Bëra dhe riformulova pyetje për të