Kosovë, RTV Besa: I jep shije diversitetit në Prizren

Journalift

Journalift

Post Author

Lexim  minutësh

rtv Besa

RTV Besa me qendër në Prizren vendosi të evidentojë diversitetin kulturor dhe gjuhësor të qytetit duke prezantuar programe dhe shfaqje televizive në gjuhët boshnjake dhe turke. Po ashtu, me anë të një plani biznesi, RTV Besa synon t’u ofrojë këtyre dy komuniteteve minoritare përkthim të seancave komunale në gjuhën e tyre amtare.

“Përveç qëllimit për t’i mbajtur së informuar dhe përfshirjes së komuniteteve boshnjake dhe turke në proceset vendimmarrëse të Komunës së Prizrenit, ne synojmë të lidhemi me kompani në pronësi të anëtarëve të komuniteteve të lartpërmendura për marketing dhe për rritjen e të ardhurave tona mujore,” tha Mamer Fusha, pronar dhe drejtor i RTV Besa.

Kjo media, e mbështetur nga Projekti “Media për të gjithë” dhe me mentorim nga Fondacioni Thomson, brenda gjashtë muajve të parë që nga zbatimi i projektit arriti të prodhojë 36 shfaqje televizive në gjuhën boshnjake dhe 38 në gjuhën turke. Të prezantuar nga përfaqësues të njohur të komuniteteve turke dhe boshnjake, në këto shfaqje televizive trajtoheshin tema të politikës, kulturës, artit, sporteve, shoqërisë civile dhe biznesit. Nga ana tjetër, RTV Besa hapi edhe faqe në Facebook në këto dy gjuhë, boshnjake dhe turke. Të dy faqet përditësohen rregullisht çdo ditë. 

“Ky projekt na ndihmoi të stabilizonim punën e përditshme dhe të zgjeronim produksionet gjatë dhe pas krizës së pandemisë Covid-19. Si rezultat i këtyre aktiviteteve, kemi filluar të kemi një marrëdhënie më të ngushtë me bizneset që janë në pronësi të komuniteteve turke dhe boshnjake. Deri tani, ia kemi arritur të marrim disa reklama nga këto biznesi,” e mbylli fjalën e tij Fusha. 

RTV Besa u hap në vitin 2002 si radio lokale dhe në vitin 2004 si televizion lokal. Është një nga të paktat media në Kosovë me licencë nga Komisioni i Pavarur i Mediave për të transmetuar në frekuencë tokësore që mbulon të gjithë rajonin e Prizrenit. Po ashtu, ky televizion është i pranishëm dhe ofrohet edhe nga shërbimet kryesore kabllore në Kosovë.

Mbi autorin/en:

Journalift

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.
Post Author

Author

  • Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Personat me aftësi të kufizuara janë një nga grupet e margjinalizuara në Bosnje dhe Hercegovinë dhe Serbi që përballen me diskriminim dhe stigmatizim në baza ditore. Përkufizimi i një personi me aftësi të kufizuara ende nuk është konstant në BeH, ndonëse BeH-ja ka miratuar Konventën e Kombeve të Bashkuara për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara, por

Tema:

Artikujt më të fundit:

Jun 27
Personat me aftësi të kufizuara janë një nga grupet e margjinalizuara në Bosnje dhe Hercegovinë dhe Serbi që përballen me
Jun 24
RTV Tema me seli në Ferizaj në kuadër të projektit Media for All rriti kapacitetet e prodhimit të videove, lansoi
Jun 20
Ramize Salihaj këto ditë është duke qëndruar në shtëpinë e saj në Kosovë, pranë familjes për të kaluar pushimet e
Jun 17
"Hyperlocal" ka qenë një fjalë kryesore në media për një kohë të gjatë. Ndërsa përqendrimi i pronësisë së mediave tradicionale