Shqipëri, Amfora.al: ‘Kultura në 1 minutë’

Journalift

Journalift

Post Author

Lexim  minutësh

amfora

Amfora.al, është një media online, e cila filloi të prodhojë një seri videosh të shkurtra të titulluar “Kultura në 1 minutë” për historinë e lashtë të Durrësit dhe trashëgiminë kulturore. Qasja e tyre unike kombinon video të shkurtra dhe vizualisht tërheqëse për historinë dhe arkeologjinë me qëllim edukimin, promovimin dhe mbrojtjen e trashëgimisë kulturore midis qytetarëve dhe turistëve të huaj.

Tre, nga njëzet episode të planifikuara, janë publikuar deri në fund të gushtit.

“Reagimet e publikut janë shumë pozitive. Videot qe shfaqen zakonisht rreth kulturës janë të gjata dhe të detajuara. Ne kemi zgjedhur të sjellim një format të shkurtër në të cilin prezantojmë vlerat historike të rajonit të Durrësit,” 

thot Geri Emiri, kryeredaktor i Amfora.al.

Përveç videove, Amfora.al filloi të prodhojë podkastet e titulluara “Zëri i Kulturës“, në të cilat ekspertë të ndryshëm flasin për tema socio-kulturore. Deri më tani, katër podkaste, nga 15, janë transmetuar. Siç thekson Emiri, “video seritë kanë një qasje informuese dhe promovuese” ndërsa podkastet “duhet të inkurajojnë diskutimin publik” mbi tema të ndryshme socio-kulturore.

Qasja e tyre unike dhe moderne në tregimin e historive, e kombinuar me tema të pazakonta dhe të ngrohta, është njohur nga disa transmetues kombëtarë. Të intriguar nga serialet ata kanë ftuar ekipin e Amfora.al të jenë mysafirëemisionet e tyre.

Amfora.al, e themeluar në vitin 2017, është një media e menaxhuar nga të rinjtë e fokusuar në trashëgiminë kulturore dhe arkeologjinë. Përmes projektit ‘Media for All’ dhe mbështetjes së mentorëve të Thomson Foundation për rritjen e kapaciteteve, media ka rritur ndjeshëm kapacitetin e saj teknik dhe burimet njerëzore.

Mbi autorin/en:

Journalift

Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.
Post Author

Author

  • Journalift

    Journalift është një platformë burimore në internet me praktika dhe njohuri më të fundit për personat që duan të dinë më shumë rreth zhvillimit të medias, biznesit të medias dhe tendencave më të reja në industrinë e medias. Platforma është krijuar si një qendër njohurish e përqendruar në nevojat e mediave. Ne e shohim veten si ‘game changers’, në komunitetin e zhvillimit të mediave që sjellin ide të reja, mjete inovative dhe qasje të bazuara në rezultate, për funksionimin e bizneseve mediatike.

Lexo artikujt:

Historitë më të mira nga Journalift:

Blerjana-Bino-The-role-of-media-organisations-in-promoting-media-literacy
Post Author
Edukimi për median dhe informacionin (EMI)është thelbësor për ta mundësuar aftësinë e qytetarëve të mendojnë në mënyrë kritike dhe të klikojnë me mençuri. Siç thotë UNESCO: ““Edukimi për Median dhe Informacionin është një grup kompetencash të ndërlidhura që i ndihmojnë njerëzit të maksimalizojnë avantazhet dhe të minimizojnë dëmet në peizazhet e reja digjitale komunikuese të informacionit”(përkufizimi EMI). Ky artikull

Tema:

Artikujt më të fundit:

Roli i organizatave mediatike në mbështetjen e shkrim-leximit mediatik
Edukimi për median dhe informacionin (EMI)është thelbësor për ta mundësuar aftësinë e qytetarëve të mendojnë në mënyrë kritike dhe të
Shmangia e lajmeve në rritje, besimi në lajmet në rënie – njohuritë kryesore nga Raporti i Lajmeve Digjitale 2022.
Mediat kanë luajtur një rol vendimtar në mbulimin e pandemisë COVID-19 dhe luftës së Rusisë në Ukrainë. Megjithatë, njerëzit janë
Liria nga ndëshkimi
Mosndëshkimi, n.: përjashtimi ose liria nga ndëshkimi, dëmtimi ose humbja Shembull: ligjet u shkelën pa u ndëshkuar Burimi: Merriam Webster
E-tregti dhe e-pagesat: Potenciali i paperdorur për mediat
Pandemia e COVID-19 e ktheu botën përmbys, duke përfshirë industrinë e medias. Shumë media u mbyllën përgjithmonë, ndërsa në të